Πέμπτη, 22 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

ΠΟΕ –ΟΤΑ: Συνάντηση με τον e- ΕΦΚΑ για εκκρεμείς συντάξεις, λάθη στις κρατήσεις και το εφάπαξ

από Δημήτρης Δημακόπουλος
Πριν 2 έτη
σε Αυτοδιοίκηση
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Με υπόμνημα στο ΥΠΕΣ ζητά μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις
Share on FacebookShare on Twitter

Εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά αιτήματα της ΠΟΕ –ΟΤΑ τέθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με τη  Διοικητική Επιτροπή e-Ε.Φ.Κ.Α. Δημοσίων Υπαλλήλων.

Έγινε επίσης συζήτηση των θεμάτων σχετικά με την επιτάχυνση της απονομής της κύριας σύνταξης, του Επικουρικού και της Εφάπαξ Παροχής.

Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο αυτοματοποιημένο σύστημα έκδοσης συντάξεων, με τα λανθασμένα Δ.Α.Υ.Κ. (π.χ. Κρατήσεις, Παλιός-Νέος Ασφαλισμένος, Διαδοχική κ.λπ.) η απάντηση στην αγωνία χιλιάδων εργαζομένων ήταν ότι, θα εξετάζονται με ξεχωριστό τρόπο και κατάθεση στο πρωτόκολλο του e-Ε.Φ.Κ.Α. σε ξεχωριστό φάκελο οι εκκρεμότητες και τα λάθη που ίσως έχουν γίνει, για να μην προσφεύγουν οι ασφαλισμένοι σε δικηγορικά γραφεία και να αναγκάζονται να πληρώνουν δικαστικά έξοδα (Ελεγκτικό Συνέδριο), παράβολα και δικηγορικές αμοιβές.

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε στην ιστοσελίδα του e-Ε.Φ.Κ.Α. ξεχωριστό κουτάκι που μπορεί να δει ο Δημόσιος Υπάλληλος την πορεία της σύνταξης του.

Σήμερα υπάρχουν περίπου πεντακόσιες (500) εκκρεμείς συντάξεις, εκ των οποίων για τις τριακόσιες πενήντα (350) έχει γίνει ήδη αλληλογραφία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την έκδοση συντάξεων που εκκρεμούν είτε μέσω διαδοχικής, είτε με λάθη στον υπολογισμό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας συνταξιοδότησης και εντοπίσθηκαν τα προβλήματα που συντελούν στην καθυστέρηση, στα λάθη αλλά και στις εκκρεμότητες.

Ειδικότερα:

Για την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος όσων εργαζομένων είχαν ασφαλιστεί στα Β.Α.Ε. στους Ο.Τ.Α. και πλήρωναν επιπλέον εισφορά 4,3% και θα έπρεπε να παίρνουν προσαύξηση στη σύνταξη 0,075 ανά έτος, από Ιανουάριο ή Φεβρουάριο η απάντηση ήταν πως  θα μπει στο αυτοματοποιημένο σύστημα η διαδικασία για την απόδοση ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Για τα ζητήματα παραγραφής του ΕΦΑΠΑΞ μετά την 5ετια και το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη διαφορά του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) και του Νομικού Συμβούλου του e-Ε.Φ.Κ.Α., το εξετάζει ήδη η Διοικητική Επιτροπή Ενστάσεων.

Για το ζήτημα με την αναδρομική ένταξη στα Β.Α.Ε. όσων απασχολήθηκαν με προσωρινά αποτελέσματα θα υπάρξει έγγραφο που θα απαντάει στο πλαίσιο απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του εγγράφου του Υπουργείου Εργασίας που δέχεται την αναδρομική ένταξη για όσους εργάστηκαν με προσωρινά αποτελέσματα.

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα που έχει θέσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ο.Τ.Α. με το πρόσφατο έγγραφο της και θα υπάρξει αναλυτική τοποθέτηση στο 49ο Ενδιάμεσο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή τονίζει ότι «τα προβλήματα στην υποστελέχωση του e-Ε.Φ.Κ.Α. αλλά και στις μισθοδοσίες και κατ΄ επέκταση στους

Προηγ.

Συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, για απελευθέρωση ομήρων, λέει η Χαμάς – Διαψεύδει πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Ισραήλ

Επόμ.

Το ΔΙΚΕΠΑΖ τα έσωσε και άνθρωποι τους προσφέρουν μια νέα ζωή

Επόμ.
Το ΔΙΚΕΠΑΖ τα έσωσε και άνθρωποι τους προσφέρουν μια νέα ζωή

Το ΔΙΚΕΠΑΖ τα έσωσε και άνθρωποι τους προσφέρουν μια νέα ζωή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

no events found

Ροή ειδήσεων

Ραφήνα: Εντοπίστηκε σορός άνδρα σε αμπελώνα – Φέρει τραύματα από όπλο

Ραφήνα: Εντοπίστηκε σορός άνδρα σε αμπελώνα – Φέρει τραύματα από όπλο

22/05/2025
Προφυλακιστέος ο 17χρονος για τον ξυλοδαρμό του 48χρονου – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Προφυλακιστέος ο 17χρονος για τον ξυλοδαρμό του 48χρονου – Τι υποστήριξε στην απολογία του

22/05/2025
Πειραιάς: Σύλληψη 49χρονου για τροχαίο με εγκατάλειψη τραυματιών

Πειραιάς: Σύλληψη 49χρονου για τροχαίο με εγκατάλειψη τραυματιών

22/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result