Πολιτιστικές ειδήσεις :Πέμπτη 6-02-2020

Πολύ μουσική έχει η ημέρα, μουσική που καλύπτει όλα τα είδη και προσφέρει μία μαγική απόδραση από την πραγματικότητα.

  • To συγκρότημα Encardia έρχεται στο Faust Bar Theatre για δύο ιδιαίτερα live . Δεν σταματούν οι αναμνήσεις και τα όνειρα, οι Encardia με κλεισμένα πια τα 16 κι ακόμα στην εφηβεία τους, θυμούνται, αναπολούν, ονειρεύονται, αποκαλύπτουν αυτά που ετοιμάζουν. Γιατί για κάθε εποχή που φεύγει, μια άλλη μας χαρίζεται.
  • Η μουσική έχει τη δύναμη να ξεκλειδώνει μνήμες που βρίσκονται κρυμμένες μέσα μας, αλλά και να δημιουργεί νέες: για 5η συνεχή χρονιά στήνεται Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού με πέντε συναυλίες που διατρέχουν τη μουσική δημιουργία του 20ού και 21ου αιώνα, ενώνοντας τη Στέγη με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Στην αφετηρία της δεύτερης μέρας συναυλιών ανοίγεται ένα μονοπάτι: μια διαδρομή μέσα στην εξέλιξη της μουσικής για πιάνο, που μεταβαίνει από την πειραματική μουσική της δεκαετίας του ’40 και τον μινιμαλισμό των 70s, στον μεταμοντερνισμό  και φτάνει μέχρι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Η Κύπρια πιανίστρια Αννίνη Τσιούτη μας οδηγεί στο ταξίδι αυτό στις 8.30Ενώ το ντουέτο Vita Brevis, που αποτελείται από τον τσεμπαλίστα και συνθέτη Πάνο Ηλιόπουλο και τη βιολονίστρια Ζωή Πουρή, εμφανίζεται στη δεύτερη συναυλία της ημέρας στις 9,30. Οι δύο καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν μια δική τους «γέφυρα μουσικής», καθώς θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που ξεκινά με μια σύνθεση του 17ου αιώνα , για να περάσει σύντομα σε σύγχρονα έργα και στο σήμερα, με την πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα ενός έργου του ίδιου του Ηλιόπουλου.
  • Ο Ιανός διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στη Νίκη Γουλανδρή, με αφορμή τον ένα χρόνο από τον θάνατό της. Θα μιλήσουν για το έργο της: Φαλή Βογιατζάκη, Στέφανος Γερουλάνος, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Κουρουπός, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Γιωργος Νταλάρας, Άννα Παναγιωταρέα, Παύλος Σάμιος, Θεοδόσης Τάσιος, Μαρίζα Φασιανού, Τέτη Χατζηνικολάου Στο πιάνο ο Γιάννης Τσανακαλιώτης Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

 

 

 

Leave a Comment

11 + eight =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.