Πολιτιστικές ειδήσεις: Τετάρτη 26-02-2020

Ιδιαίτερες μουσικές και μία έκθεση ζωγραφικής που βασίζεται σε μία σειρά εργαστηρίων περιλαμβάνει η ημέρα….

  • Ο Δημήτρης Κόψης, ξεκινάει από το Tiki Bar, στο κέντρο της πόλης, το δικό του προσωπικό ταξίδι στη συγκίνηση, τη γοητεία και την περιπέτεια των live και σας περιμένει να μοιραστείτε μαζί του μία παράσταση γεμάτη υπέροχα τραγούδια, νεανική φρεσκάδα και πανέμορφες ερμηνείες! Αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου του single με ελληνικούς στίχους και τίτλο «Ανεξίτηλες γραμμές» και ύστερα από μία σειρά επιλεγμένων εμφανίσεων, ο Δημήτρης Κόψηςπαρουσιάζει τώρα στο Tiki Bar ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και έχουν συγκινήσει τον κάθε ένα από εμάς. Κλασικά ακούσματα που εκτείνονται απο τον Frank Sinatra και τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι  την Λατινική Αμερική και τον χώρο της latin pop, θα είναι εκεί σε ένα καλοκουρδισμένο πρόγραμμα, μαζί με νέα τραγούδια που έχει δημιουργήσει ο Δημήτρης με τους συνεργάτες του.
  • Οι Usurum επιστρέφουν στο Club του Σταυρού του Νότου Ανάμεσα στις ηχογραφήσεις για τον νέο τους δίσκο, οι Usurum θα εμφανιστούν με πλήρη σύνθεση. Δύο κρουστοί, δύο πνευστά χάλκινα, δύο κιθάρες, πλήκτρα, κοντραμπάσο, νέι,και  φωνές παρουσιάζουν τα τραγούδια των Usurum και αγαπημένα άλλων. Επίσης θα παρουσιάσουν την πλειονότητα των νέων τραγουδιών που θα κυκλοφορήσουν σε δίσκο μέσα στο 2020.
  • Με αφετηρία τα εργαστήρια φιλοσοφίας, γραφής και performance που πραγματοποίησαν αρχικά η επιμελήτρια και θεωρητικός τέχνης Σοφία Ελίζα Μπουράτσηκαι ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Πλωμαρίτης , άλλοι οκτώ καλλιτέχνες προσκλήθηκαν να ετοιμάσουν και να υλοποιήσουν ο καθένας ένα εργαστήριο σε σύνολο περίπου 110 εκπαιδευόμενων στο σχολείο των φυλακών.Η έκθεση περιλαμβάνει κείμενα και έργα (φωτογραφίες, σχέδια, ζωγραφική, βίντεο, performance, εγκαταστάσεις, χαρακτικά) των εκπαιδευόμενων του σχολείου, καθώς και έργα των καλλιτεχνών που έχουν μπει και δουλέψει στις φυλακές. Κάποια έργα είναι συλλογικά, άλλα έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευόμενους υπό την επίβλεψη των καλλιτεχνών και ορισμένα είναι αφιερωμένα από τους καλλιτέχνες στους κρατούμενους ή στην εμπειρία τους στη φυλακή.

Leave a Comment

eighteen + twelve =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.