«Πόρτα εξόδου» για 9.000 συμβασιούχους στο Δημόσιο

Περισσότερους συμβασιούχους στο Δημόσιο κατά  9.000 ανακάλυψε η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως έγιναν πολλές προσλήψεις προσωπικού κατά τους μήνες Απρίλιο, Μαίο, Ιούνιο.

Όπως διευκρίνισε η υπέρβαση στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού εντοπίζεται σε διάφορους κλάδους, με ενδεικτικούς αυτούς της καθαριότητας, της φύλαξης ή της σίτισης την ώρα που έτσι κι αλλιώς υπήρχε πρόβλεψη για διορισμό μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα υποστήριξε ότι  «αυτό που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια γενικότερη εικόνα διάλυσης του κράτους, κανείς δεν έπαιρνε ευθύνη για τίποτα».

Σύμφωνα με τον υπουργό το προσληφθέν προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να είναι 48.000 συμβασιούχοι, ενώ αυτήν τη στιγμή έχει φτάσει στους 57.000, δηλαδή 9.000 περισσότεροι.

Ο  κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω προσληφθέντων καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φερθεί άδικα σε κανέναν καθώς και ότι η κυβέρνηση « θα φέρει στη Βουλή προς νομοθέτηση σχέδιο κεντρικού προγραμματισμού προσλήψεων από υπουργείο Εσωτερικών για να μην ξεφύγουμε».

Leave a Comment

one × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.