Παρασκευή , 21 Ιανουαρίου 2022
Επικαιρότητα

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά, INEMY- ΕΣΕΕ και ΕΣΠ

Τη στήριξη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά, έχει ως στόχο το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του δήμου, του Επιστημονικού Ινστιτούτου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά «βασική στόχευση μέσα από την υλοποίηση κοινών δράσεων, είναι να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην αγορά του Πειραιά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη, για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη, αλλά και στη χώρα μας».

Σημειώνεται πως μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, όλα τα μέρη αποφάσισαν η συμφωνία να ενεργοποιηθεί αμέσως με την επικαιροποίηση της μελέτης του INEMY-ΕΣΕΕ, για τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων στον Πειραιά και την επαφή των τριών μερών με την κεντρική διοίκηση και τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως στόχος είναι η υλοποίηση κοινών δράσεων, η ανάδειξη της εμπορικής αγοράς, η τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και η προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. «Ως δημοτική αρχή έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να είμαστε μέρος στην ανάπτυξη της πειραϊκής επιχειρηματικότητας. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ σημαντική συνέργεια, η οποία δεν θα μείνει στις υπογραφές. Αντιθέτως, θα υλοποιηθούν άμεσα οι πρώτες κοινές μας δράσεις με θετικό αντίκτυπο στη αγορά του Πειραιά, καθώς και μελέτες για μελλοντικές επενδύσεις ή παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας στην πόλη μας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας, σε δήλωσή του επεσήμανε: «Η συνεργασία αυτή θα προάγει την ενθάρρυνση της δημιουργίας θεματικών αγορών που θα διακρίνονται για την ποικιλία των προϊόντων τους αλλά και της ποιότητάς τους, δράση που πρόκειται να έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την πόλη τόσο από την άποψη της συγκέντρωσης ομοειδών επιχειρήσεων, που μπορούν να λειτουργήσουν δυνητικά ως δίκτυο, όσο και από την άποψη της επισκεψιμότητας αλλοδαπών και ημεδαπών επισκεπτών. Η ΕΣΕΕ βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για τα μέλη της και με όλες της τις δυνάμεις θα συμβάλλει για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας μέσω διαμόρφωσης προτάσεων για τις κατάλληλες παρεμβάσεις στην εμπορική αγορά και γενικότερων δράσεων ενίσχυσης της μητροπολιτικής ταυτότητας της αγοράς του Πειραιά».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θοδωρής Καπράλος, σε δήλωσή του, υπογράμμισε: «Είναι μια κοινή προσπάθεια, η οποία σηματοδοτεί μια σειρά από κοινές δράσεις. Κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος του σε ένα περιβάλλον, το οποίο αλλάζει εντελώς και ένα εμπορικό γίγνεσθαι, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Από την άλλη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την πόλη να μπορέσει να είναι μία μητροπολιτική αγορά και να πάρει τη θέση που της αξίζει μέσα στη χώρα, αλλά και στον εμπορικό της χάρτη. Θεωρώ ότι ο Πειραιάς έχει τα εφόδια να είναι πρωταγωνιστής σε όλη τη χώρα, πράγμα το οποίο θα το κερδίσει μέσα από στοχευμένες δράσεις, που θα ξεδιπλώσουμε το επόμενο διάστημα».

Ίσως σας ενδιαφέρει

ΥΠΕΣ: Επιστολή στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίς»

Σε αυξημένη ετοιμότητα των μηχανισμών πολιτικής προστασίας της αυτοδιοίκησης και σε προετοιμασία των κοινωνικών δομών, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.