Ρ. Δούρου: Καταθέσαμε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για υπέρβαση της γραφειοκρατίας σε επείγοντα αντιπλημμυρικά έργα

Μια νέα πρωτοβουλία νομοθετικής ρύθμισης έχει καταθέσει η περιφέρεια Αττικής που αφορά στην επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει καταθέσει πρόταση νομοθετικής ρύθμισης για την υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που βρίσκονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας, τα οποία χαρακτηρίζονται επείγοντα.

Πρόταση, η οποία όπως αναφέρει η κ. Δούρου, αποτελεί «τον καλύτερο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση ότι δεν θα ζήσουμε ξανά τις ίδιες τραγωδίες».

Η περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η Πολιτική Προστασία είναι ζήτημα υψηλής εθνικής σημασίας, με ευρύ φάσμα απειλών «από την κλιματική αλλαγή ως τον φανατικό φονταμενταλισμό» και ότι δεν αντιμετωπίζεται «ως photo opportunity σε παρέλαση».

Σχολιάζοντας τις απόψεις του κ. Πατούλη για το ζήτημα, εκτιμά πως καταδεικνύουν αφενός «άγνοια στις σχέσεις κράτους-αυτοδιοίκησης» αφετέρου την «επιθυμία να συντονίζει τους πάντες και τα πάντα».   Χαρακτηρίζει τους αντιπάλους της «επαγγελματίες της Αυτοδιοίκησης» που επέτρεψαν στη κεντρική εξουσία να την απαξιώσει και να την χρησιμοποιήσει ως «πατερίτσα», οδηγώντας στη συνέχεια τον «τόπο μας στη χρεοκοπία και στα μνημόνια».

Σε «ένδεια προτάσεων», αποδίδει η κ. Δούρου και την επαναλαμβανομένη στοχοποίηση της, με «εργαλείο την εθνική τραγωδία». Λόγος για τον οποίο, όπως σημειώνει, δεν προηγήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος επί των προγραμματικών θέσεων, που είχε ζητήσει, ενόψει της επικείμενης συνεργασίας στην Διοίκηση της Περιφερείας που θα «εγκαινιάσει» ο νέος εκλογικός νόμος.

Η κ. Δούρου υπογραμμίζει την ισότιμη σχέση  της, με τους 66 δήμους της περιφέρειας, ενώ κάνει συνοπτική αναφορά στο πολυεπίπεδο έργο της, με έμφαση στη ανάπτυξη και ενίσχυση του δικτύου κοινωνικής πρόνοιας που προέταξε στο πλαίσιο του στρατηγικού περιφερειακού σχεδιασμού.

Δηλώνει την αταλάντευτη πίστη της στους πολίτες, με τους οποίους έχτισε μια «αδιαμεσολάβητη σχέση επικοινωνίας μακριά από τις μιντιακές δημόσιες σχέσεις». «Αυτοί, είναι η Δύναμη Ζωής, και την εισπράττω στις περιοδείες μου από τις επαφές με φορείς συλλόγους και πολίτες που έχω σε όλες τις γειτονιές της Αττικής», δηλώνει η περιφερειάρχης.

Leave a Comment

nine + thirteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.