Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα αύριο Τετάρτη λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλοντας την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, τα συνδικάτα αντιδρούν στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πρόσφατης αξιολόγησης της εθνικής οικονομίας από τους θεσμούς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, η 24ωρη γενική απεργία και το συλλαλητήριο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που, όπως επισημαίνει, «έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινούνται από τις 9:00 π.μ. έως τις 21:00.

Στην απεργία θα συμμετέχουν όλες οι γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών Express Αεροδρομίου.

Επιπλέον, την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Ανακοινώσεις θα υπάρξουν για την μορφή συμμετοχής των εργαζομένων σε Μετρό και τραμ, στην κινητοποίηση.

Πλοία – Αεροπλάνα

Ακυρώσεις πτήσεων και  τροποποιήσεις δρομολογίων αναμένονται αύριο Τετάρτη, λόγω της στάσης εργασίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία στις 30 Μαϊου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Νοσοκομεία-Σχολεία-ΔΕΚΟ

 

Το «απεργιακό παρών» θα δώσουν, επίσης, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι.

24ωρη στα ΜΜΕ

Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με την κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 30 Μαΐου σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισαν και τα διοικητικά συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Συγκεντρώσεις

ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει ξεχωριστό συλλαλητήριο μισή ώρα νωρίτερα, στην Ομόνοια.

H Tετάρτη, έχει χαρακτηριστεί από τα συνδικάτα ως Πανεθνική Ημέρα Δράσης, στο πλαίσιο της οποίας έχει αποφασιστεί ο συντονισμός τους με τις οργανώσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων.

Ωστόσο, το ΠΑΜΕ διαφωνεί με αυτή την πρωτοβουλία, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία καλούν σε συγκέντρωση -καταγγελία στις 10.30 πμ έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ, στην οδό Πατησίων, εκφράζοντας την αντίθεση τους με την συνδικαλιστική πρωτοβουλία, καθώς -όπως επισημαίνουν- περιλαμβάνει και εργοδοτικές οργανώσεις.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 3 =