Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή για την κατηγορία της απόπειρας απλής σωματικής βλάβης σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη τον Μάιο του 2013.

Η κατηγορία αφορά την είσοδο του βουλευτή σε εκδήλωση του δήμου Αθηναίων στον «Κόμβο Αλληλεγγύης», στο πρώην Φρουραρχείο στη συμβολή των οδών Φιλαδελφείας και Δομοκού, όπου εξύβρισε και επιχείρησε να χτυπήσει τον κ. Καμίνη.
Ο Γερμενής είχε ακινητοποιηθεί από τους αστυνομικούς φρουρούς του δημάρχου. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο κ. Καμίνης ο οποίος εξιστόρησε τα γεγονότα που έλαβαν χώρα όταν ο βουλευτής εισήλθε στο χώρο της εκδήλωσης. Ο κατηγορούμενος απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του.

Καμίνης:: «Είναι μία απόφαση σταθμός»

«Είναι μία απόφαση – σταθμός. Νεοναζί και φασισμός ενώπιον της Δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο δρόμος» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για την απόφαση του μονομελούς Πλημμελειοδικείου, που επέβαλε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με αναστολή.

Στην σχετική ανακοίνωση του, ο δήμος Αθηναίων, υπενθυμίζει ότι ηταν Πάσχα του 2013. Το συσσίτιο μίσους της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα αποτρέπεται. Εποχούμενοι χρυσαυγίτες περνούν κάτω από το Δημαρχείο της Αθήνας, εκτοξεύοντας απειλές κατά του δημάρχου Αθηναίων και συγκεντρώνονται στα γραφεία του κόμματός τους στην οδό Δεληγιάννη.

Λίγες δεκάδες μέτρα μακρύτερα, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων απέναντι από τον σταθμό Λαρίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μοιράζει πασχαλινά δώρα σε παιδιά. Ο Γερμενής εισβάλει στον χώρο και επιχειρεί να γρονθοκοπήσει τον δήμαρχο Αθηναίων. Οι άνδρες της ασφαλείας του Δημάρχου τον αποτρέπουν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία μαθήτρια. Εντοπίζουν ότι οπλοφορεί, τον ακινητοποιούν και τον οδηγούν με επαγγελματισμό έξω από την αίθουσα.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια και τέσσερις αναβολές (δύο φορές το 2015, μία το 2016 και μία το 2017), η υπόθεση εκδικάστηκε, τελικά, σήμερα. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος έχει καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και στην ποινική δίκη της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε τις στιγμές της επίθεσης στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, μετά τη ματαίωση του συσσιτίου μίσους της Χρυσής Αυγής.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 14 =