Για το ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα που της καταλογίζεται, αυτό της δολοφονίας του ίδιου της του παιδιού με χορήγηση, μέσω γαστροστομίας, ισχυρής δόσης κεταμίνης, απολογείται, εκτός απροόπτου, σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία περιγράφεται στη δικογραφία, ως μια γυναίκα «εμμονική, κτητική, διαρκώς τελούσα σε κατάσταση αντιζηλίας και διεκδίκησης του Μάνου Δασκαλάκη από άλλες γυναίκες και που διακατέχεται από θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα» καλείται να πείσει με τους ισχυρισμούς της ότι:
α) δεν έχει διαπράξει τα αδικήματα που της αποδίδονται προκειμένου να έχει κοντά της τον εν διαστάσει σύζυγό της και β) όλα οφείλονται στις πλημμέλειες και παραλείψεις των γιατρών του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου αλλά και του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, όπου νοσηλεύτηκε το κοριτσάκι πριν φύγει από τη ζωή.
Επιμένοντας από την πρώτη στιγμή στην αθωότητά της τόσο για το θάνατο της Τζωρτζίνας, όσο και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους θα δικαστεί στις 15 Δεκεμβρίου 2023, η κατηγορουμένη , θα προσπαθήσει να αντικρούσει μάλιστα τα επιστημονικά δεδομένα της υπόθεσης ισχυριζόμενη δηλαδή ότι την «θανατηφόρα» δόση της κεταμίνης δεν τη χορήγησε η ίδια, αλλά οι γιατροί.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν πάντως και οι ισχυρισμοί που θα αναπτύξει η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να αντικρούσει το κίνητρο της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας που της αποδίδει το κατηγορητήριο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την κτητική εμμονή της με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.
«Η κινητροδότηση της κατηγορούμενης ως προς την εκπόρευση της ως άνω εξακολουθητικής αξιόποινης συμπεριφοράς της ελέγχεται στα δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα / διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα / διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα / φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μια ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης…», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσαν τα μέλη του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου.
Αμέσως μετά το πέρας της απολογίας της κατηγορουμένης θα ακολουθήσει η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία θα διατυπώσει την πρόταση της προς το δικαστήριο για την ενοχή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Θα ακολουθήσει η αγόρευση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τον πρώην σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη καθώς και η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισής της Αλέξη Κούγια.
Έπειτα, τα μέλη του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας θα αποσυρθούν προς διάσκεψη για να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για τη Ρούλα Πισπιρίγκου γράφοντας τον επίλογο της πρώτης δίκης με τη συγκεκριμένη κατηγορούμενη.
Υπενθυμίζεται ότι απολογούμενη στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και λίγο πριν προφυλακιστεί η 34χρονη αναφερόμενη στην επίμαχη ημέρα (29-01-2022) κατά την οποία έφυγε από τη ζωή η πρωτότοκη κόρη της είχε υποστηρίξει:
«Η Τζωρτζίνα λόγω του επεισοδίου της προηγούμενης νύχτας είχε ανεβάσει πυρετό και κοιμόταν διαρκώς και ήταν μόνιμα στο οξυγόνο. Γύρω στις 14.20 εγώ κοίταζα το μόνιτορ και είδα ότι είχε ανεβάσει 142 με 145 σφύξεις. Βγήκα στο διάδρομο, πήγα προς τη στάση των νοσηλευτών, τους είδα όλους έξω και τους κάλεσα να έρθουν γρήγορα στο δωμάτιο γιατί ξεκινούσε επεισόδια. Όντως τρέξαμε όλοι μαζί, η γιατρός κοίταξε τα μάτια της και είδε ότι δεν αντιδρούσε και ζήτησε να καλέσουμε τη ΜΕΘ.
Εγώ τοποθέτησα στη παροχή οξυγόνου το AMBU, έβαλα το μόνιτορ του απινιδωτή – βηματοδότη στο στήθος του παιδιού ώστε να καταγραφεί η λειτουργία του και να δώσει σήμα στον κο Παπαγιάννη, βγήκα μετά από το δωμάτιο και στη συνέχεια σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ήρθε η μονάδα της ΜΕΘ. Τι έκαναν οι γιατροί και οι νοσηλευτές όσο εγώ περίμενα έξω δεν το γνωρίζω. Μετά από 10 λεπτά από το περιστατικό βγήκε έξω από το δωμάτιο ο εντατικολόγος και μου είπε ότι το παιδί έχει αρχίσει και μελανιάζει. Εγώ του είπα να συνεχίσουν τις προσπάθειες ανάνηψης γιατί σε προηγούμενο περιστατικό το παιδί είχε επανέλθει 55 λεπτά μετά. Έτσι επέστρεψε στο δωμάτιο και συνέχισε τη προσπάθεια. Μετά από αρκετή ώρα, δε θυμάμαι ακριβώς πάση, τον ξαναείδα και τότε μου ανακοίνωσε ότι το παιδί έχει φύγει».
Σε ερώτηση της ανακρίτριας για την ύπαρξη της κεταμίνης στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας και τι γνωρίζει για την ουσία αυτή η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε απαντήσει ως εξής:
«Όχι, δεν τη γνώριζα μέχρι τώρα. Για την ουσία αυτή άκουσα για πρώτη φορά από τη τηλεόραση. Εκείνη τη στιγμή που άκουσα στο κανάλι Μega από το δημοσιογράφο Λαμπρόπουλο για το εύρημα αυτό μπήκα στο διαδίκτυο για να μάθω τη ουσία είναι αυτή και παράλληλα μιλούσα με τον Μάνο στο μέσεντζερ και τον ενημέρωνα τι λέει η τηλεόραση. Δεν πέρασαν 15 λεπτά και με συνέλαβαν. Για πρώτη φορά πιο ουσιαστική γνώση περί της ουσίας κεταμίνη έμαθα μετά τη σύλληψή μου, από τους δικηγόρους μου και από τους συγγενείς μου που από μόνοι τους το έψαξαν για να δουν τι είναι αυτή η ουσία…».
ΠΗΓΗ: cnn.gr