Σοφία Κολιζέρα: «Απαράδεκτη η ρύθμιση του Ν/Σ του ΥΠΕΣ για το Βοήθεια στο Σπίτι»

Την δεκαετή παραμονή στη θέση του διορισμού τους αλλά και την άσκηση παράλληλων καθηκόντων προβλέπει για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με επιστολή τους στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο οι εργαζόμενοι του ”Βοήθεια στο Σπίτι” εκφράζουν την έκπληξή τους για την πρόβλεψη του άρθρου 70 του ν/σ να ασκούν παράλληλα καθήκοντα, την ίδια ώρα που τους ανατίθεται (άρθρο 18) και η διεκπεραίωση του νέου προγράμματος: «Πρόληψη στο σπίτι».

Προβλέπουν, δε, ότι μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, «θα οδηγήσει στη συρρίκνωση και σταδιακά στον αφανισμό των δομών ΒΣΣ».

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ”Βοήθεια στο Σπίτι” Αττικής και μέλος του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου Σοφία Κολιζέρα μίλησε για το θέμα στον Επικοινωνία 94FM.

Leave a Comment

4 − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.