Στην Αθήνα βρίσκεται κλιμάκιο της FIFA που συναντάται το πρωί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, με φόντο την απόφαση της κυβέρνησης για την επ΄ αόριστο διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Τούμπας.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου της FIFA.

Λίγες ώρες νωρίτερα, αξιωματούχοι της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, τοποθετήθηκαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα γεγονότα της Κυριακής, καλώντας την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να πάρει άμεσα αυστηρά μέτρα.

«Η UEFA καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεδομένου ότι τα επεισόδια συνέβησαν σε εσωτερική διοργάνωση, κάθε πειθαρχικό μέτρο που θα επιβληθεί εμπίπτει στη δικαιοδοσία των αρμοδίων φορέων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της UEFA, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραπέμποντας για περισσότερα στην FIFA.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τάισα Μπράβο Πλουμ, εν όψει της Συνέντευξη Τύπου που εκπρόσωποι της FIFA αναμένεται το μεσημέρι να παραχωρήσουν από την Αθήνα, δεν θέλησε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ Ελλάδας και FIFA και με δήλωσή της επανέλαβε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ΕΠΟ πρέπει να πάρει αυστηρά μέτρα και ταχέως»,  επαναφέροντας το ενδεχόμενο του αποκλεισμού.

«Η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA, υπεύθυνη για την επίβλεψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταδικάζει έντονα τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα και παροτρύνει όλους τους εθνικούς φορείς ποδοσφαίρου να ενεργήσουν αμέσως για να τερματίσουν την απαράδεκτη κατάσταση που εμφανίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρ’ όλο που τα πρόσφατα περιστατικά συνέβησαν στο πλαίσιο μίας εθνικής διοργάνωσης, που σημαίνει ότι τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της HFF, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως. Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA γνωρίζει επίσης την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά το πρωτάθλημα Super League του 2017/18.

Η μη λήψη κατάλληλων μέτρων από τα αρμόδια όργανα για την εξάλειψη κάθε είδους βίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων θα υποχρέωνε τη FIFA να παραπέμψει την υπόθεση στην επιτροπή ενώσεων-μελών της FIFA υποβάλλοντας έκθεση στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και τις ενδεχόμενες κυρώσεις που προβλέπονται στο καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης της τιμωρίας της Ενωσης».

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × four =