fbpx

Στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος

Στην Αθήνα 18 με 20 Σεπτεμβρίου το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος… Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το φετινό ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος που περιλαμβάνει κι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης, ευθύνη του Αθήνα 9.84, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στο Αργυρό Πηγάδι, του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ξάνθη, ευθύνη του τοπικού δημοτικού ραδιοσταθμού τον Μάιο του 2021.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το σύνολο των δημοτικών ραδιοσταθμών να λειτουργεί υπό το ίδιο νομικό καθεστώς, ως δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας τηλεόρασης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος, συνεδρίασε στο Αργυρό Πηγάδι Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Θέρμου και του Συλλόγου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, τιμώντας τους ορεινούς Δήμους και την προσπάθεια διατήρησης κι ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών χωριών της πατρίδας μας, μέσα από έργα και συνέργειες που αναπτύσσουν με τους τοπικούς συλλόγους.

Το Αργυρό Πηγάδι είναι ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 1050 μέτρων του Δήμου Θέρμου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με λιγοστούς μονίμους κατοίκους, που για να φτάσεις χρειάζεται να διανύσεις μια απόσταση 8 χιλιομέτρων περίπου με χωμάτινο κι επικίνδυνο δρόμο. Ένα ορεινό χωριό που με συνέργειες του Δήμου Θέρμου και του Συνδέσμου των Απανταχού Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας «Ο Άγιος Δημήτριος», έχουν φροντίσει να διατηρήσουν την τοπική αρχιτεκτονική του χωριού και να αναδείξουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, δημιουργώντας ξενώνα και Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης κι Ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ορεινών Χωριών.

Στόχος της Ένωσης, γι’ αυτό και έφτασε στην ορεινή Τριχωνίδα, είναι η ανάδειξη πλευρών του πολιτισμού των ορεινών χωριών, οι άνθρωποι των οποίων έζησαν για αιώνες σε συνθήκες δύσκολες, με σκληρή δουλειά, αλλά και με συνετή διαχείριση των περιορισμένων φυσικών πόρων, οργανώνοντας τις κοινότητές τους, τις οικογένειές τους, τη ζωή τους εντέλει συνολικά με αρχές και αξίες, όπως είναι η δημοκρατική λειτουργία, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Αξίες προφανώς πολύτιμες και για το σήμερα. Η Ένωση εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την αβραμιαία φιλοξενία, στο Δήμο Θέρμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα και την αντιδήμαρχο κα Γιάννα Καλημέρη, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας «Ο Άγιος Δημήτριος».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Δήμος Αθηναίων: Δέκα καινοτόμες τεχνολογικές προτάσεις για να αλλάξει η πόλη, στο Athens Digital Lab

Μια πλατφόρμα που συμβάλλει στην αποφυγή του συνωστισμού σε καταστήματα και δημόσιες δομές, ένα καινοτόμο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.