Με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξάνονται καθημερινά οι αναρτήσεις πλειστηριασμών ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών. Σταδιακά έως τον Δεκέμβριο έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί   9.198 εκποιήσεις ενώ στον χορό των πλειστηριασμών μπαίνουν από σήμερα και οι δήμοι.

Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552 πλειστηριασμοί επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες, ενώ στον χορό των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μπαίνουν, μετά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και οι δήμοι.

Για σήμερα στις εκποιήσεις επισπεύδοντες είναι και δήμοι, οι οποίοι σε πρώτη φάση βγάζουν στο σφυρί με ένα «κλικ» κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους, που τους άφησαν χρέη στα ταμεία τους.

Στο επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση ακινήτων.

Έτσι, για οφειλές άνω των 66.400 ευρώ που προέκυψαν από μισθωτικές διαφορές, ο Δήμος Ξάνθης βγάζει σήμερα στο ηλεκτρονικό σφυρί 83 κινητά περιουσιακά στοιχεία του σωματείου Θρακική Θεατρική Σκηνή Ξάνθης. Εκποιούνται τηλεοράσεις, κασετόφωνα, παλαιοί υπολογιστές, κάμερες, CD players, μέχρι και βιντεοκασέτες σε τιμές προσφοράς από 5 έως 100 ευρώ.

Σήμερα, ξεκινά και ο δεύτερος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για χρέη προς τις εφορίες και με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς το εν λόγω μέτρο επιβάλλεται πρωτίστως σε μεγαλοοφειλέτες.

Σήμερα  θα διενεργηθούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για τα εξής ακίνητα:

1) Κατάστημα 143 τ.μ. και οικόπεδο 798 τ.μ. στην οδό Πεντέλης στο Χαλάνδρι, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 280.000 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης των ακινήτων είναι επιχειρηματίας και έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 577.800,03 ευρώ. Αρμόδια υπηρεσία είναι το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.)

2) Κατάστημα 185,44 τ.μ. και αποθήκη 216,44 τ.μ. που βρίσκεται στον Πειραιά στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι το ποσό των 121.000 ευρώ. Οι οφειλέτες είναι επιχειρηματίες, υπάγονται στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ) και οφείλουν στο Δημόσιο ποσό ύψους 15.400.607,26 ευρώ.

3) Βιομηχανικό κτήριο σε αγροτεμάχιο που βρίσκεται στον Αυλώνα εφαπτόμενο με την Εθνική Οδό. Το αγροτεμάχιο έχει έκταση 24.753,28 τ.μ. και το βιομηχανικό κτήριο 5.094,60 τ.μ. Η τιμή 1ης προσφοράς ορίστηκε στο ποσό των 982.000 ευρώ. Οφειλέτης είναι Ανώνυμη Εταιρεία και υπάγεται στο Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. Το ποσό της ληξιπρόθεσμης και αρρύθμιστης οφειλής της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 7.590.880,61 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − four =