fbpx

Συγκέντρωση για το ΧΥΤΑ Φυλής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Σε μαζική συμμετοχή την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 3.30 μ.μ. στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση Μετρό «Εθνική Άμυνα») καλούν Σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής αντιδρώντας στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής που αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

«Η απερχόμενη Διοίκηση Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή όπως διατυμπάνιζε αλλά λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της ανέλαβε να βγάλει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της νέα Περιφερειακής Αρχής του κ Πατούλη (ΝΔ), να της στρώσει το έδαφος για να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής. Η Δούρου κόβει, ο Πατούλης ράβει!

Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή άλλαξαν, αυτό που δεν άλλαξε είναι ότι η Δυτική Αττική αντιμετωπίζεται ως η «πίσω αυλή» της Αττικής, με τους κάτοικους της να είναι τα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις διαχρονικά. Συνεχίζεται η υποβάθμιση και η μόλυνση του Θριασίου, η επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Αδιαφορούν για την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού. Τα μέτρα προστασίας από τη ρυπογόνα δραστηριότητα των εργοστασίων είναι σχεδόν ανύπαρκτα γιατί αποτελούν κόστος για το κεφάλαιο. Σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ετοιμάζονται να εγκρίνουν τη λειτουργία χώρου αποθήκευσης επικίνδυνων λυμάτων στην περιοχή της Μάνδρας πάνω στη λάσπη της πλημμύρας και στο ήδη επιβαρυμένο Θριάσιο.

Καταγγέλλουμε τις δημοτικές αρχές των Δήμων Φυλής (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) και Ασπροπύργου (ΝΔ), που ενώ έχουν στα χέρια τους περιβαλλοντολογικές μελέτες, δεν τις δίνουν στη δημοσιότητα, δεν ενημερώνουν το λαό της περιοχής. Είναι συνένοχες στο έγκλημα, αποτελούν το μακρύ χέρι των κυβερνήσεων.

Η ανάπτυξη που υπόσχονται δε λογαριάζει τις ζωές των κατοίκων και των εργαζομένων στο Θριάσιο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Οργανώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε:

– Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις.

– Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.

– Καμία σκέψη για δημιουργία χώρου αποθήκευσης επικίνδυνων λημμάτων στη Μάνδρα.

– Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στα παλιά λατομεία Μουσαμά και Μελετάνι.

– Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.

– Όχι στην καύση των απορριμμάτων.

– Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

– Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει, με φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Δεν έχουμε δύο ζωές για να τους χαρίσουμε μια».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Ασ. Παναγιωτακοπούλου: «Ομαλό το άνοιγμα των σχολείων μας!»

Με τα απαραίτητα μέτρα και εξοπλισμό για την προστασία της υγείας των μαθητών και των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + five =