Συναντίληψη στις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση, το απόγευμα, του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη.

Ο υπουργός ανέφερε ότι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες. Υποδεχόμενος στο υπουργείο τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Αττικής, τόνισε ότι «στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί είναι πυλώνας για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την κοινωνική συνοχή, που είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Ο κ. Πατούλης, από την πλευρά του ,κατέθεσε τις προτάσεις της ΚΕΔΕ για τροποποιήσεις του «Κλεισθένη», εξέφρασε βεβαιότητα ότι «ξεκινάει μια νέα εποχή» και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος διότι, όπως είπε, «αν συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς οι γρήγορες ταχύτητες, τότε πράγματι πάμε σε μια άλλη μέρα».

Νωρίτερα, ο κ. Θεοδωρικάκος συναντήθηκε διαδοχικά με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο και τον εκλεγμένο δήμαρχο Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ.

Επίσης το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο πλαίσιο του με κύριο σκοπό την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης που θα διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα στις περιπτώσεις όπου οι διοικήσεις των δήμων και των περιφερειών δεν έχουν εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι «επειδή επίκειται η κυβερνητική παρέμβαση με στόχο να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συζητάμε με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τις βέλτιστες λύσεις, ώστε η παρέμβασή μας να είναι συμφωνημένη και να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική. Γι΄ αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτές τις συναντήσεις με έναν επείγοντα τρόπο».

Θετικός σε «ήπιες διορθωτικές παρεμβάσεις» στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης εμφανίστηκε από την πλευρά του ο κ. Μώραλης, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μια περίοδο που η χώρα πάει να βγει από μια κρίση, το να μη μπορέσουν να διοικηθούν δήμοι και περιφέρειες είναι καταστροφικό»

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

six − four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.