Ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης (Δ) ανταλλάσει χειραψία με τον απερχόμενο υπηρεσιακό δήμαρχο, Γιώργο Μπρούλια (Α), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο δημαρχειακό μέγαρο, Αθήνα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ουσιαστική και όχι μια απλή εθιμοτυπική επίσκεψη στο δημαρχείο της Αθήνας, πραγματοποίησε τη μεθεπομένη της εκλογής του ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας, Κώστας Μπακογιάννης, στέλνοντας το μήνυμα ότι η νέα δημοτική αρχή του δεν πρόκειται να χάσει ούτε λεπτό μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Μπρούλια, «δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μια μέρα. Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η του Σεπτέμβρη». Ο κ. Μπακογιάννης, επισήμανε μεν ότι «η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη της πόλης μέσα στο καλοκαίρι» υπογράμμισε δε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό να οργανώσουμε μία ομαλή μετάβαση».

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον νυν δήμαρχο «για την πολύ καλή συνάντηση εργασίας» που είχαν, τονίζοντας ότι «είναι μόνο η αρχή. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε μπροστά μας, και αυτό το οποίο κρατάω, το οποίο είναι πάρα πολύ πολύτιμο νομίζω για όλους, είναι το πνεύμα συνεργασίας, αλληλοσεβασμού. Όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι θα βράσουμε την επόμενη μέρα. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να σηκώσουμε την «Αθήνα Ψηλά»», είπε.

Επίσης ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν μάγοι. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά», πως γνωρίζει «πάρα πολύ καλά τι μας περιμένει», αλλά δεν υπάρχουν «άλλοθι» και «δικαιολογίες» διότι διαθέτει «ένα ολοκληρωμένο, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, ένα σοβαρό επιχειρησιακό σχέδιο».

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, δήλωσε επίσης ότι δεν συζήτησαν για τυχόν συνεργασία. «Κανείς από εμάς», είπε, «δεν έχει καμία διάθεση να μπούμε σε συναλλαγές. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση. Ξέρετε, έχω σχεδόν 10 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και ξέρω πάρα πολύ καλά τι μας περιμένει. Το ζητούμενο είναι να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Μόνο όλοι μαζί από κάτω προς τα πάνω μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την πόλη».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας, συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη για τη νίκη του. Ο κ. Μπρούλιας τόνισε ότι «η Αθήνα, τα τελευταία οκτώ χρόνια της δημαρχιακής αρχής Καμίνη, εισήλθε σε τροχιά σταθερότητας και συνεχούς ανόδου» και «έχει πλέον ισχυρά οικονομικά, διαφάνεια, διαθέτει πόρους και σχέδιο για έργα, έχει ισχυρή θέση στην Ευρώπη και ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης». Σύμφωνα με τον κ. Μπρούλια «το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει μια πολύ κρίσιμη αποστολή να αναζητήσει συνθέσεις ώστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη».

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.