Συνάντηση του Δ.Παπαστεργίου με τη διοίκηση του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με τον πρόεδρο του ΔΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ  Κωνσταντίνο Δέρβο και τον αντιπρόεδρο  Ιωάννη Δελακουρίδη, στην οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στους νέους και στην ενίσχυση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη μνεία και στη Στρατηγική Europe Goes Local, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ για τον τομέα της Νεολαίας και στοχεύει στη δυναμική συμμετοχή των νέων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας παράλληλα τον ευρωπαϊκό δημόσιο βίο.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βήμα έκφρασης για τους νέους, με στόχο τη συμμετοχή τους στον πολιτικό βίο των Δήμων». Ο κ. Δέρβος τόνισε ότι «η συνεργασία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της ΚΕΔΕ εντάσσεται σε ένα νέο αποφασιστικό πλαίσιο και αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος στην ανάπτυξη πολιτικών από τους νέους για τους ίδιους τους νέους».

Leave a Comment

3 − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.