Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη δημάρχων για το θέμα των Π.Ο.Α.Υ στον Πόρο

από Γιώργος Μισιάκας
Πριν 3 έτη
σε Αυτοδιοίκηση
Σύσκεψη δημάρχων για το θέμα των Π.Ο.Α.Υ στον Πόρο
Share on FacebookShare on Twitter

Την πλήρη ακύρωση του σχεδιασμού δημιουργίας Περιοχών Οργανωμένων Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) ζητά ο δήμος Πόρου και δηλώνει ότι η μη-αποδοχή του αιτήματος συνιστά casus belli για την τοπική κοινωνία και δεν μπορεί γίνει αποδεκτή.

Μάλιστα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν αποσύρει άμεσα (πριν τις εθνικές εκλογές) τον σχεδιασμό, ο δήμος έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις προκειμένου να προστατεύσει το νησί, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση για αποχή των κατοίκων του Πόρου από τις εθνικές εκλογές και κήρυξης όλων των εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και της Βουλής ως θεσμικά ανεπιθύμητων στην περιοχή μας. Επίσης, ο Δήμος ξεκινάει ήδη καμπάνια (φυλλάδια, πανό, social media) για να επικοινωνήσει τις θέσεις του.

Στην παραπάνω ανακοίνωση προέβη η δημοτική αρχή του νησιού μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε στις 21 Μαΐου,  για το θέμα της αποτροπής δημιουργίας βιομηχανικών Περιοχών Οργανωμένων Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στον Σαρωνικό. Στη σύσκεψη οι δήμαρχοι Επιδαύρου Τ. Χρόνης και Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης (συντονιστής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής περιοχών με ιχθυοκαλλιέργειες), η αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Μπόγρη–Θεοδωρακοπούλου και οι βουλευτές Γ. Γκιόλας (Αργολίδας/ΣΥΡΙΖΑ), Θ. Δρίτσας (Α΄ Πειραιά/ΣΥΡΙΖΑ) και Χρ. Μπουτσικάκης (Α΄ Πειραιά Ν.Δ).

Επίσης ο δήμος Πόρου επαναπροσδιορίζει το κάλεσμά του προς όσους δήμους τυχόν επιθυμούν να αγωνιστούν για την αποτροπή δημιουργίας Π.Ο.Α.Υ. στις δικές τους περιοχές ή για άλλες «κόκκινες γραμμές» που τυχόν προσδιορίσουν (π.χ. ως προς το μέγεθος των Π.Ο.Α.Υ. ή συγκεκριμένες ζώνες τους).

Στις άμεσες ενέργειες που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης είναι:

  • Πραγματοποίηση συνάντησης με τον Πρωθυπουργό εντός του Ιουνίου, στην οποία όποιοι Δήμοι συμμετέχουν θα θέσουν τα αιτήματά τους αναφορικά με τις περιοχές τους και θα ζητήσουν καθαρή απάντηση για το αν αυτά γίνονται αποδεκτά.
  • Κάθε Δήμος που επιθυμεί να συμμετέχει στη συνάντηση, καλείται να ενημερώσει άμεσα τον δήμο Πόρου και να αποσαφηνίσει εν όψει της συνάντησης ποια είναι τα αιτήματά του.

Δεδομένης της κρισιμότητάς του θέματος, η αντιμετώπιση του οποίου δεν πρέπει να επηρεαστεί από την αντικειμενική αδυναμία ορισμένων να προσέλθουν στη σύσκεψη του Πόρου, ο δήμος Πόρου καλεί δημόσια κάθε ενδιαφερόμενο δήμο και βουλευτή που τυχόν θέλει να ακολουθήσει, να ενισχύσει και να συμπληρώσει τις ανωτέρω ενέργειες, να ενημερώσει σχετικά τον Δήμο Πόρου εντός δύο εβδομάδων.

Όπως σημειώνει ο δήμος Πόρου  στον Σαρωνικό επίκειται η ίδρυση πέντε Π.Ο.Α.Υ. (Σαλαμίνα-Διαπόρια, Μέγαρα, Κόρφος-Επίδαυρος, Μέθανα, Πόρος), μέσω των οποίων η έκταση της ιχθυοκαλλιέργειας θα αυξηθεί 32 φορές και η παραγωγή θα απελευθερωθεί μετά από 5 χρόνια.

« Έτσι, τονίζει, η πλέον επιβαρυμένη θάλασσα της χώρας και διέξοδος των 4 εκ. κατοίκων της πρωτεύουσας στη θάλασσα, θα μετατραπεί σε μια ενιαία βιομηχανική ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας που θα αποτελεί την 1η ιχθυοπαραγωγό περιοχή στην Ελλάδα (από 7η σήμερα). Από την αύξηση αυτή θα απορρίπτονται καθημερινά στη θάλασσα λύματα ιχθύων που αντιστοιχούν σε ανθρώπινο πληθυσμό άνω των 1,7 εκ. ατόμων και τόνοι φορμόλης, φαρμάκων, τροφών κ.ά. Μάλιστα, στα παραπάνω νούμερα δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία μεμονωμένων ιχθυοτροφείων, όπως εκείνων στο Αγκίστρι και το Τρίκερι Ύδρας. Οι παραπάνω θαλάσσιες εκτάσεις, μαζί με αντίστοιχου μεγέθους χερσαίες εκτάσεις, θα περιέλθουν στη διαχείριση της πολυεθνικής εταιρίας που σήμερα ελέγχει τον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, και σε αυτές πρόκειται να κατασκευαστούν συσκευαστήρια, αποθήκες, ιδιωτικοί δρόμοι και λιμενικές εγκαταστάσεις κ.ά. σε δάση, αιγιαλούς και παραλίες και σε ιδιωτικούς χώρους που πλέον δεν θα έχουν άλλες επιτρεπτές χρήσεις».

Προηγ.

Κυρώσεις για παράνομες κοπές δέντρων στο Camping Βούλας

Επόμ.

Γ. Καραγιάννης: «4 δισ. ευρώ για έξυπνες πόλεις με “εργαλεία” Ταμείο Ανάκαμψης και ΣΔΙΤ»

Επόμ.
Γ. Καραγιάννης: «4 δισ. ευρώ για έξυπνες πόλεις με “εργαλεία” Ταμείο Ανάκαμψης και ΣΔΙΤ»

Γ. Καραγιάννης: «4 δισ. ευρώ για έξυπνες πόλεις με “εργαλεία” Ταμείο Ανάκαμψης και ΣΔΙΤ»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Τώρα στον αέρα

  • 94fm Eclectic Music
    00:00 - 08:00

Ροή ειδήσεων

Καλύτερη εικόνα στη φωτιά στη Ριτσώνα – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Καλύτερη εικόνα στη φωτιά στη Ριτσώνα – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

19/05/2025
Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα

19/05/2025
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα, Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα, Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία

19/05/2025

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Επικοινωνία 94fm
Επικοινωνία 94fm
LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 14

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2024 94fm.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Ηράκλειο
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
No Result
View All Result