Τάσος Γαϊτάνης στον Επικοινωνία 94FM: «Η Ν.Δ. δεν θα δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές!»

Την εκτίμησή του ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, κατέθεσε ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας Τάσος Γαϊτάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές». Ο ίδιος επανέλαβε τη ξεκάθαρη θέση του αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δοθούν χρίσματα σε υποψηφίους δημάρχους, κόβοντας ουσιαστικά τη φόρα σε όλους όσοι έχουν ξεκινήσει  προεκλογικό αγώνα διατυμπανίζοντας πως έχουν εξασφαλίσει ήδη τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας!

«Για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο σημαντικότερος στόχος είναι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Οι βουλευτικές εκλογές νομίζω ότι θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών, οπότε η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κόμμα, που στοχεύει στη διατύπωση ενός προγράμματος, που θα είναι ελκυστικό για τους πολίτες, θα δίνει απαντήσεις στα προβλήματα του τόπου και κατά συνέπεια θα μπορεί αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές», τόνισε ο κ. Γαϊτάνης.

Και πρόσθεσε: «Καταρχήν υπάρχει και το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό, μία κινητικότητα στις τοπικές κοινωνίες. Εμείς ούτως ή άλλως έχουμε εδώ και 2 χρόνια έντονο διάλογο και έντονη επαφή με τα αυτοδιοικητικά στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Οπότε ακούμε τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες τους και πολλές φορές μας διατυπώνουν και τις φιλοδοξίες που έχουν. Από εκεί και πέρα, η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί σε ανώτατο επίπεδο γι’ αυτό το θέμα. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πει ότι η Ν.Δ. δεν θα δώσει χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι οι άνθρωποι που ασχολούνται με την Αυτοδιοίκηση να έχουν μία ατζέντα επίλυσης των τοπικών θεμάτων, μία φιλελεύθερη προσέγγιση για τα θέματα της Αυτοδιοίκησης και να βλέπουν την Τ.Α. ως ένα μέσο επίλυσης της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και καλύτερης λειτουργίας του Κράτους».

Για την κυοφορούμενη αλλαγή του εκλογικού Νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Τάσος Γαϊτάνης είπε:

«Με το θέμα του εκλογικού Νόμου η Νέα Δημοκρατία έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε κομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς. Η Κυβέρνηση αυτή αρέσκεται στο να κάνει αυτό το πράγμα. Παίζει με τη Δικαιοσύνη, παίζει με την Ελευθεροτυπία, παίζει και με την Αυτοδιοίκηση. Εμείς θέλουμε ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, που όπως είπατε είναι ο εγγύτερος θεσμός στον πολίτη, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις. Η απλή αναλογική τι θα φέρει; Θα φέρει στην ουσία προβλήματα διακυβέρνησης στους δήμους. Δεν θα μπορεί να λαμβάνει ο δήμος απόφαση».

Όσον αφορά το έργο του στη Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, θέση που του εμπιστεύτηκε εδώ και 2 χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Τάσος Γαϊτάνης στάθηκε ιδιαίτερα στους δύο άξονες-στόχους που έχει θέσει εξαρχής…

«Έχω την τιμή ο πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να με έχει ορίσει Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος τα τελευταία 2 χρόνια, σχεδόν αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του. Αυτά τα δύο χρόνια βάλαμε κάποιες σημαντικές προτεραιότητες ως Γραμματεία. Η πρώτη και κύρια είναι να έχουμε μία Γραμματεία ανοιχτή, όχι μόνο στα μέλη του κόμματος, αλλά και στην κοινωνία συνολικά και σε όλα τα αυτοδιοικητικά στελέχη, αλλά και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Ο δεύτερος στόχος που θέσαμε από την αρχή ήταν αν βοηθήσουμε τη Ν.Δ. στη διατύπωση προγραμματικών λόγων για τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης. Αυτό έχουμε φροντίσει να το κάνουμε και με ομάδες εργασίας, που έχουμε συστήσει, έχουμε ομάδες και με αυτοδιοικητικούς και με πολίτες, αλλά και με τεχνοκράτες της αυτοδιοίκησης, που μελετάμε συνολικά ένα καινούριο πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση, τα θέματα των αρμοδιοτήτων, της γραφειοκρατίας…», δήλωσε ο κ. Γαϊτάνης.

Τέλος, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του έργο της δημοτικής αρχής Κάρναβου στο Δήμο Καλλιθέας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τάσος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται παρά τις δυσκολίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και την εκμετάλλευση του ιδρύματος Νιάρχου.

«Δημοτικές Διαπλοκές» καθημερινά 10.00-12.00 στον Επικοινωνία 94FM. Με τους Δημήτρη Δημακόπουλο, Χρήστο Μαντζουράνη και Γιώργο Μισιάκα.

Ακούστε ολόκληρη τη  συνέντευξη του Τάσου Γαϊτάνη στο παρακάτω link:

Leave a Comment

eleven − one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.