Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε την έναρξη του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων πήρε την απόφαση το βράδυ της Δευτέρας για την έναρξη του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.

Η λειτουργία του σχολείου  είχε ανασταλεί καθώς σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 1η Νοεμβρίου, ενώ το θέμα της παραχώρησης χώρων στο 144ο ΔΣ Αθήνας υπήρχε στην αρχική εισήγηση και ενώ η Σχολική Επιτροπή του δήμου είχε εγκρίνει  ομόφωνα το αίτημα της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας «η Ενότητα»,  με αιφνιδιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις παραχωρήσεις σχολικών χώρων, αποσύρθηκε.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την  αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης  στο δήμο Αθηναίων και της Πακιστανικής κοινότητας αλλά και κύμα αλληλεγγύης από την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, συλλόγους γονέων και άλλους φορείς.  Σημειωτέον ότι το σχολείο αυτό λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2017, στον ίδιο χώρο του 144ου ΔΣ της Αθήνας.

Η δημοτική αρχή, με ανακοίνωση που ακολούθησε, ενημέρωνε ότι   αποφασίστηκε να μετατεθεί η λήψη της σχετικής απόφασης στην επόμενη συνεδρίασή του και η οποία θα αφορά όχι μόνο το αίτημα της Πακιστανικής κοινότητας, αλλά και άλλων κοινοτήτων, που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις. Όπως και έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης»  με ανάρτησή του στο fb αναφέρει για το θέμα:

Η αλληλεγγύη νίκησε! Πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων πήρε απόφαση για την έναρξη του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας. Είχε προηγηθεί ένα μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης όλες τις προηγούμενες μέρες. Σήμερα υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό συμβούλιο. Η Ανοιχτή Πόλη από την πρώτη στιγμή είχε στηρίξει το αίτημα λειτουργίας του σχολείου και πήρε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις. Το δικαίωμα εκμάθησης της μητρικής γλώσσας αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και θα το υπερασπιστούμε. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα ότι χρειάστηκε μια μεγάλη κινητοποίηση αλληλεγγύης για να πετύχουμε το αυτονόητο. Παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη του Δήμου Αθηναίων για την καθυστέρηση έναρξης του σχολείου. Η λειτουργία του αποτελεί πλούτο για την πόλη μας. Αυτό τον πλούτο θα τον υπερασπιστούμε, κόντρα στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

Leave a Comment

two × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.