Το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Βόρειου Τομέα Αττικής παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

Το στρατηγικό σχέδιο του Συνδυασμού «Νέα Αρχή  για την Αττική» για την ανάπτυξη του Βόρειου Τομέα της Αττικής, παρουσίασε χθες το βράδυ,στο Μαρούσι το Δήμο στον οποίο διετέλεσε δήμαρχος για 12 χρόνια, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας του στο Βόρειο Τομέα  ο Γ. Πατούλης  παρουσίασε και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της περιοχής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική».

Το Μαρούσι είναι μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Μαρούσι επισημαίνοντας ότι το επέλεξε για την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Βόρειο Τομέα για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί  αποτελεί μητροπολιτικό οικονομικό κέντρο του Λεκανοπεδίου και τόπος που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής, αθλητικής και πολιτιστικής δημιουργίας, όπου παράγεται το 25% του ΑΕΠ της χώρας.

Δεύτερον γιατί αποτελεί την πόλη της καρδιάς του, το δήμο που για 12 χρόνια εργάστηκε ως δήμαρχος και πρόσφερε τις υπηρεσίες του.

Ο Βόρειος Τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Αττικής

Αναφερόμενος στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Βόρειου τομέα της Αττικής, επισήμανε ότι μπορεί να  αποτελέσει την «ατμομηχανή» της Αττικής με  ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο ιατρικός, ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Αυτό μπορεί να γίνει με πρωτοβουλίες όπως την προώθηση συνεργιών με τον ιδιωτικό τομέα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με έμφαση στην αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ιατρικού προσωπικού της χώρας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη  προώθηση του συνεδριακού τουρισμού σε συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αθήνας και τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών και διεθνών forum, ενισχύοντας το brand name της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής.

Προτεραιότητα  η ασφάλεια και η υγεία

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης, αφού τόνισε ότι ψηλά στην ατζέντα της Νέας Αρχής  είναι τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος θα κάνει πράξη τη υλοποίηση έργων όπως οι επεκτάσεις των οδικών αξόνων και του δικτύου Μετρό, η βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών στο χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας, η δημιουργία νέων εγκαταστάσεων κοινωνικής φροντίδας και  η επέκταση των δράσεων του Δικτύου Υγιών Πόλεων, με έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την προληπτική ιατρική.

Επιπρόσθετα είναι στις προτεραιότητές του  η προώθηση αστικών αναπλάσεων, η προστασία και ανάδειξη των ορεινών όγκων, η προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής, η διαμόρφωση ενιαίας πολιτιστικής ατζέντας σε συνεργασία με τους Δήμους, η συντήρηση των υπαρχουσών και η δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και η επένδυση στην καινοτομία και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η υλοποίηση έργων Πολιτικής Προστασίας στις προτεραιότητες της Νέας Αρχής

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την Αττική ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρώτη προγραμματική δέσμευση είναι η προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού  για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα βασίζεται σε 16 βασικά σημεία παρεμβάσεων.

Όπως σημείωσε, στόχος δεν είναι οι «φαραωνικοί» σχεδιασμοί  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά ένας ρεαλιστικός σχεδιασμός, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ και του κεντρικού κράτους και κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πρακτικών, που θα δίνει έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια.
Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, δίνοντας  βάρος στην πρόληψη. Το σχέδιό για την πολιτική προστασία περιλαμβάνει  11 βασικές θέσεις.  «Έχω αποδείξει στην πράξη, όταν ήμουν Πρόεδρος στον ΣΠΑΠ,  ότι γνωρίζω καλά την αξία της πρόληψης. Στη θητεία μου δεν κάηκε ούτε ένα δέντρο στην Πεντέλη, ενώ αντιμετωπίσαμε με επιτυχία δεκάδες περιστατικά, όποτε χρειάστηκε».
Η θωράκιση της Αττικής από τα πλημμυρικά φαινόμενα, η ασφάλεια των πολιτών και η προώθηση πολεοδομικών παρεμβάσεων, μητροπολιτικής κλίμακας, αποτελούν μερικούς ακόμα στρατηγικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Αρχής.
Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά αποτελεί προγραμματική  δέσμευση της Νέας Αρχής ο στόχος να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη.
«Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο σήμερα η Περιφέρεια Αττικής να είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων. Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στις 31/12/2018 ήταν μόλις 25,2%», ανέφερε. Παράλληλα υπογράμμισε πως στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός

 «Έτσι θα αλλάξουμε την εικόνα της Αττικής»

Ο κ. Πατούλης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Αττικής μεταξύ των οποίων οι εξής:

1.Η  κατασκευή και λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών αποβλήτων

2.Η  ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης

3.Η  ολοκλήρωση των μελετών και της διαδικασίας οριοθέτησης και διευθέτησης των ρεμάτων της Αττικής

4.Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης και η σύνδεση της με την Εθνική Οδό

5.Η υλοποίηση προγράμματος αναδάσωσης και δασοπροστασίας με τη φύτευση και στη συνέχεια συντήρηση τουλάχιστον 1.000.000 δέντρων σε όλη την Αττική.

6.Η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων ( Τεχνολογικό Πάρκο – HUB) φιλοξενίας κι ανάπτυξης νεοφυών επιχειρήσεων νέων (start ups) ,

7.Η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής, για την ολοκληρωμένη υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν βιώσει έκτακτα γεγονότα

8.Η αξιοποίηση των Εγκαταστάσεων που φιλοξένησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 , μέσα από τη δημιουργία μηχανισμών διεξαγωγής αγώνων και mega events.

9.Η ολοκλήρωση και εφαρμογή του σχεδιασμού του παράκτιου Μετώπου της Αττικής και των Νήσων.

10.Η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Αττικής, με την εκτέλεση των έργων επιδομής κι ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου , τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου και τη διασφάλιση της συντήρησης του.

11.Η ολοκλήρωση Δυτικής Περιφερειακής Υμηττού και η σύνδεσή της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέσω της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης.

12.Η  αναβάθμιση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης (από τη σύνδεση με Δυτική Περιφερειακή έως το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού), σε λεωφόρο ελεύθερης ροής

«Κάνουμε μία νέα αρχή διεκδικητικά από τα βόρεια »
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις  26 Μαΐου γυρίζουμε σελίδα. Κάνουμε μια Νέα Αρχή. Δυνατά, διεκδικητικά από τα Βόρεια. Με όραμα, σχέδιο, υπερβάσεις και συνεργασίες. Σας υπόσχομαι ότι ως επόμενη διοίκηση, θα είμαστε διαρκώς στην πρώτη γραμμή για να δίνουμε λύσεις».

Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Νέας Αρχής στο Βόρειο Τομέα

1.Βάρσου Μαργαρίτα, Ιδιωτική Υπάλληλος, απόφοιτη τμήματος Πολιτικών Επιστημών

2.Βρύνα Φωτεινή, Επικεφαλής Γραφείου Ισότητας ΕΝΠΕ, Περιφερειακή Σύμβουλος Βορείου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής

3.Δαλιάνη Φωτεινή, Αρχιτέκτων Μηχανικός

4.Δημητρέλλος Ευάγγελος, Ιατρός Κλινικός Παθολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βριλησσίων

5.Δουνδουλάκη Ελένη, Δρ. Θεατρολόγος, πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ψυχικού

6.Ευσταθόπουλος Σπυρίδων, πρώην ανώτατο στέλεχος σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

7.Ζαννή Ασημίνα (Μανίνα), Υπάλληλος Ακαδημίας Αθηνών

8.Κατσαγκόλης Ιωάννης, Οικονομολόγος Υγείας, Ραδιολόγος Ακτινολόγος

9.Κατσιουγιάννη (Stridborg) Μερόπη (Marie), Οδοντίατρος

10.Κεφαλογιάννη Λουκία, Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων

11.Κεχρής Ιωάννης, Γενικός Χειρουργός, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού

12.Κόκκαλης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Τεχνικών Έργων και Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Αμαρουσίου

13.Κοσμάς Δημήτριος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος Διοίκησης Επιχειρήσεων

14.Κούρταλης Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός, Εμπειρογνώμονας του ΤΕΕ

15.Λαδόπουλος Θρασύβουλος (Βάκης), Εργαζόμενος στον Τραπεζικό τομέα και στον τομέα Τηλεπικοινωνιών

16.Λεονάρδου Πολυτίμη, Ιατρός Ακτινολόγος, Μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ

17.Νάνου Πηνελόπη,  Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

18.Παπαδοπούλου Βαρβάρα (Βάνα), Χημικός Μηχανικός

19.Πίσπα Γεωργία, Πρόεδρος Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αργώ» Δήμων Αγ. Παρασκευής & Παπάγου – Χολαργού, Υπ. Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ

20.Σαντοριναίος Νικόλαος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος στο Δήμο Κηφισιάς

21.Σιδέρης Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας στο Δήμου Αγίας Παρασκευής

22.Σπηλιωτοπούλου Βασιλική (Βάσω), πρώην δήμαρχος Εκάλης

23.Τσάκωνα Ασημίνα – Γεωργία, Αρχιτέκτων Μηχανικός

24.Ψυχόπαιδας Λεωνίδας, Απόφοιτος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Πληροφορικής, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ερυθραίας

Leave a Comment

eight − seven =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.