Βιωματικό σεμινάριο για την ασφαλή οδήγηση από Δήμο Ηρακλείου Αττικής και ΣΒΑΠ

Ακόμα ένα βιωματικό σεμινάριο για την ασφαλή οδήγηση απευθυνόμενο στα παιδιά της πόλης πραγματοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης «Πάνος Μυλωνάς», ο Δήμος έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές, αυτή τη φορά του 3ου Λυκείου, να μάθουν πόσο σημαντικό είναι να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας στην οδήγηση φορώντας πάντα ζώνη, οδηγώντας πάντα νηφάλιοι και ξεκούραστοι, όντας προσεκτικοί και σε εγρήγορση.

Αυτό έγινε μέσα από τρία σετ προσομοίωσης, συνδυάζοντας τη θεωρία με το βίωμα: πως είναι δηλαδή να φρενάρεις ή να προσκρούεις με ταχύτητα, να οδηγείς υπό μέθη ή κουρασμένος χωρίς να έχεις πλήρη αντίληψη του χώρου σου και πως να ανατρέπεται το αυτοκίνητο στο οποίο επιβαίνεις.

Οι μαθητές όλων των τάξεων πέρασαν και από τους τρεις προσομοιωτές βγαίνοντας, φυσικά, ασφαλείς, ξέροντας όμως πλέον γιατί πρέπει να οδηγούμε σύμφωνα με τους κανόνες.

«Αυτά τα παιδιά είναι οι σημερινοί συνοδηγοί στις μετακινήσεις της οικογένειάς τους και οι αυριανοί οδηγοί στα δικά τους πλέον οχήματα. Θέλουμε σήμερα να τους κάνουμε αγγελιοφόρους του μηνύματος και αύριο τους ίδιους τηρητές, πως η ασφάλεια στην οδήγηση, η προσεκτική οδήγηση, έχει να κάνει με την ίδια μας την ζωή, το πιο πολύτιμο αγαθό που έχουμε. Για αυτό και ο στόχος μας είναι, μέσα από αυτές τις δράσεις, να γίνουν καλύτεροι οδηγοί από ό,τι είμαστε εμείς, να κερδίσουμε το στοίχημα για λιγότερα ατυχήματα και δυστυχήματα στην χώρα μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Στον Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές μίλησαν ο υπεύθυνος του ΣΒΑΠ Παύλος Καμάρας, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Θεόδωρος Γραμματικός, καθώς επίσης και μαθητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο…

Leave a Comment

14 + 9 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.