«Βοήθεια στο Σπίτι»: Μερική λύση για τις πληρωμές, διαβούλευση για τις συμβάσεις

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εσωτερικών προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», αναμένοντας άμεση απάντηση από τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας σε ένα από κύρια αιτήματά τους, την καταβολή των δεδουλευμένων τους που τους οφείλονται από την αρχή του έτους.

Οι εργαζόμενοι που πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία συγκεντρώθηκαν από το πρωί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών με κύρια αιτήματά τους οριστική και μόνιμη λύση που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του προγράμματος, θα κατοχυρώνει το υπάρχον προσωπικό με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου καθώς βρίσκονται στην ίδια θέση επί 15 χρόνια και την καταβολή δεδουλευμένων, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από την αρχή του χρόνου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, όπου αναγνωρίστηκαν τα δίκαια αιτήματά τους και τους ανακοινώθηκε ότι ήδη έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ωστόσο η σύμβαση προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων από την 1η Απριλίου και όχι από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με απόφανση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφήνοντας δηλαδή ακάλυπτο το προηγούμενο τρίμηνο. Ο κ. Σκουρλέτης τους διαβεβαίωσε ότι αναζητείται τρόπος για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και για τους προηγούμενους μήνες. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να παραμείνουν μέσα και έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, αναμένοντας να τους ανακοινωθεί η συνολική λύση του θέματος.

Σε ό,τι αφορά στο πάγιο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ο κ. Σκουρλέτης πρότεινε και συμφωνήθηκε την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιηθεί διυπουργική συνάντηση – Π. Σκουρλέτη, Ο. Γεροβασίλη και Θ. Φωτίου- στην οποία θα συμμετέχουν τόσο η ΚΕΔΕ όσο και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να διερευνηθεί το πλαίσιο για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Leave a Comment

3 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.