Δεκτή έκανε την τροπολογία των 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης αποδεχόμενος επίσης ότι ο κ. Βορίδης είχε δίκιο όταν έλεγε με τις εκλογές τον Οκτώβριο πάλι διπλές θα ήταν οι εκλογές.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι βασικό στοιχείο της διάταξης με την οποία είχε γίνει η μετάθεση των εκλογών ήταν να αποφευχθούν οι διπλές εκλογές.
Ήταν και ένα αίτημα της αυτοδιοίκησης.
Όμως υπήρχαν και αντιρρήσεις που έλεγαν ότι στην ήδη μεγάλη θητεία των πέντε χρόνων προστίθεται και άλλη θητεία τριών μηνών ακόμη.
Έτσι ο κ. Σκουρλέτης έκανε δεκτή την τροπολογία των έξι βουλευτών και θα διεξαχθούν μόνο αυτήν την φορά ως μεταβατική ρύθμισης στις 26 Μαίου του 2019 τελικά, και όχι μία εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές όπως είχε προταθεί αρχικά.

Επίσης ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στην φημολογία όπως είπε για την αντισυνταγματικότητα της διάταξης και είπε ότι η αρμόδιες υπηρεσίες της βουλής ήταν καθησυχαστικές. Όμως επειδή δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, υπάρχει ένας ακόμη λόγος να μην παραταθεί η θητεία των σημερινών δημοτικών αρχών.

Δείτε το video της τοποθέτησης του κ. Σκουρλέτη εδώ

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.