Επικαιρότητα

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για τον ορισμό αντιδημάρχων

Ειδική εγκύκλιο για τους αντιδημάρχους εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συγκεντρώνεται και κωδικοποιείται σε ενιαίο κείμενο της ισχύουσας νομοθεσίας που διέπει το θεσμό του «Αντιδημάρχου».

Στην εγκύκλιο εντάσσονται όλες οι αναγκαίες διευκρινήσεις που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση ουσιαστικών ζητημάτων, προς ενημέρωση και διευκόλυνση των ενδιαφερομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο αποτυπώνεται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τα εξής:

Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το δήμαρχο σε αντιδημάρχους
Καθ’ ύλην και κατά τόπον αντιδήμαρχοι
Αριθμός και κατηγορίες αντιδημάρχων
Θητεία αντιδημάρχων
Ορισμός αντιδημάρχων
Δημοσίευση αποφάσεων
Επίσης στο Παράρτημα Ι της εγκυκλίου παρουσιάζεται ο αριθμός έμμισθων και άμισθων αντιδημάρχων ανά δήμο.

Σημειώνεται ότι η δημοσίευση της εγκυκλίου έγινε 22 Νοεμβρίου και μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνεται αντισυνταγματική διάταξη (περ.στ΄της παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 4623/2019) για τον ορισμό αντιδημάρχων σε νησιωτικές δημοτικές κοινότητες, παραπέμποντας για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Ηλιούπολη: Στο «Αντώνης Τρίτσης» ο εκσυγχρονισμός σχολικών μονάδων

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκε το έργο συντήρησης δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.