Δημόσιος απολογισμός πεπραγμένων από τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο (Ηχητικό)

Σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2018, με βάση τη νομοθετική υποχρέωση των Δήμων, προχώρησε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία λογοδοσίας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας και της διαφάνειας στη διοίκηση, έμπρακτη απόδειξη πολιτικού ήθους άσκησης των καθηκόντων, αλλά και μέσο δημόσιας κριτικής, ανοιχτής σε όλους τους δημότες.

Η παρουσίαση του έργου για το 2018 αφορά όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου. Κομβικό στοιχείο της διοίκησης ήταν η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας, γεγονός που ενέτεινε την αξιοπιστία του Δήμου σε πανελλαδικό επίπεδο και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις και ανάγκες.

Στην εισήγησή του ο κ. Ζενέτος τόνισε ότι η Διοίκηση καταβάλλει μεθοδικές και συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών και πρόσθεσε ότι, στην πραγματικότητα των τελευταίων ετών, με περικοπές στους πόρους, αβεβαιότητα, εμπόδια και γραφειοκρατία, ο Δήμος απάντησε με έργα, διεύρυνση της κοινωνικής ομπρέλας, αύξηση των παροχών, ικανό αποθεματικό και βελτίωση της καθημερινότητας.

«Η πολιτική που υιοθετήσαμε βασίζεται στο όραμα για μια πόλη εξωστρεφή, ανοιχτή, φιλική για κατοίκους και επισκέπτες. Το Ίλιον διατήρησε την ανθρωπιά, τη ζωντάνια και τη δυναμική του, ακριβώς επειδή σκύβουμε, με εμμονή, πάνω από τα μικρά και καθημερινά πράγματα που κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας δύσκολη. Διότι, η πολιτική κάθε Δήμου, πρέπει να είναι προσανατολισμένη στον Άνθρωπο, την καθημερινότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Leave a Comment

ten − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.