Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Πειραιά η έκθεση της επιτροπής για της ΜΠΕ της ΟΛΠ Α.Ε. (Ηχητικό)

Κοινό μέτωπο απέναντι στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του ΟΛΠ για υφιστάμενα και νέα έργα που πρόκειται να γίνουν στο λιμάνι του Πειραιά συγκροτούν οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής. Οι φόβοι για νέους περιβαλλοντικούς κινδύνους που θα προκύψουν στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή, αλλά και η εκτίμηση ότι πολλά σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή δεν αναλύονται σε αυτή με την προσοχή που θα έπρεπε, οδηγούν τις δημοτικές αρχές σε δράσεις και πρωτοβουλίες.

Μία από αυτές ήταν και η συγκρότηση διαπαραταξιακής Επιτροπής στον Δήμο Πειραιά μετά από πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Ολους» Νίκου Μπελαβίλα, η οποία κάλεσε τους εκπροσώπους των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του Πειραιά που κατέθεσαν τις απόψεις τους, επεξεργάστηκε την ΜΠΕ και κατέληξε σε παρατηρήσεις και προτάσεις.

Η έκθεση που προέκυψε εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Πειραιά με μεγάλη πλειοψηφία, καθώς «παρών» ψήφισε μόνο η παράταξη του ΚΚΕ, η οποία δεν συμμετείχε και στην Επιτροπή.

 

Leave a Comment

4 + one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.