Γιώργος Θωμάκος στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές: ”Η απλή αναλογική θα γονατίσει τους δήμους μας!”

Έκπληκτος από την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, δήλωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή Δημοτικές Διαπλοκές.

«Στην πρώτη τουλάχιστον περίοδο εφαρμογής της, η απλή αναλογική θα γονατίσει τους δήμους μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θωμάκος, ο οποίος ταυτόχρονα προέβλεψε ακυβερνησία σε πάρα πολλούς δήμους, μετά τις επικείμενες εκλογές.

Αναφερόμενος στη στάση που τηρείσαι η ΚΕΔΕ σε όλη την πορεία διαλόγου προς τον Κλεισθένη 1, ο δήμαρχος Κηφισιάς υποστήριξε ότι συμμετείχε υπέρ του δέοντος σοβαρά και τεκμηριωμένα καταθέτοντας μελετημένες προτάσεις, που ωστόσο δεν έτυχαν της ανταπόκρισης του υπουργείου εσωτερικών.

«Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, αφού η γραφειοκρατία που δένει χειροπόδαρα τους δήμους δεν αλλάζει», σημείωσε με νόημα ο Γιώργος Θωμάκος.

Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καθιέρωση της τοπικής Δημοκρατίας, που έφερε η δημοτική του αρχή, μέσω των συνοικιακών συνελεύσεων, των συνοικιακών συμβουλίων και του συμμετοχικού προϋπολογισμου.

Τέλος, ο δήμαρχος χαρακτήρισε τον πολιτισμό και τις ποιοτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς ως το «δυνατό χαρτί» της παρούσας Διοίκησης.

Ακούστε ολόκληρη τη  συνέντευξη του Γιώργου Θωμάκου στο παρακάτω link:

Leave a Comment

five × 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.