Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
  • Δημοτικός Θερινός Κιν/φος “Νοσταλγία”
  • Ο Σταθμός
  • Δήμος Ηρακλείου
  • Επικοινωνία
Επικοινωνία 94FM
ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Τα Νέα της Πόλης
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Δημοτικός Κιν/φος Νοσταλγία
No Result
View All Result
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Τα Νέα της Πόλης
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Δημοτικός Κιν/φος Νοσταλγία
No Result
View All Result
Επικοινωνία 94FM
Home Πολιτισμός

Γυμνή στη σκηνή η Κορίν Μαζιερό κατα των μέτρων για την πανδημία στον πολιτισμό

από Ελίζα Λιμοντζόγλου
Πριν 2 έτη
σε Πολιτισμός
Γυμνή στη σκηνή η Κορίν Μαζιερό κατα των μέτρων για την πανδημία στον πολιτισμό
10
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γυμνή στη σκηνή, η γαλλίδα ηθοποιός Κορίν Μαζιερό, είχε ένα μήνυμα να στείλει στον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια της τελετής για την απονομή των περίβλεπτων κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ:

«Ζαν, δώσε μας πίσω την τέχνη», έγραφε το μήνυμα στην πλάτη της.

Η 57χρονη Μαζιερό επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για το πολύμηνο κλείσιμο των θεάτρων και των κινηματογράφων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ανέβηκε στη σκηνή, για να παρουσιάσει το βραβείο καλύτερων κοστουμιών, φορώντας μια στολή γαϊδάρου και ένα αιματοβαμμένο φόρεμα, προτού να γδυθεί μπροστά στο κοινό.

Στο στήθος της είχε γράψει το σύνθημα «Χωρίς πολιτισμό, δεν υπάρχει μέλλον».

Η τελετή αυτή είναι συνήθως η σημαντικότερη βραδιά για τον γαλλικό κινηματογράφο κάθε χρόνο, όμως στην φετινή απονομή δεν υπήρχαν ούτε κόκκινα χαλιά, ούτε μεγάλα πλήθη για να την παρακολουθήσουν, λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό.

Έγινε σε κλίμα εκνευρισμού και απόγνωσης, καθώς ηθοποιοί, μουσικοί και καλλιτέχνες εμφανίζονται οργισμένοι από την απροθυμία της κυβέρνησης να ορίσει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επαναλειτουργία των μουσείων, των κινηματογράφων, των θεάτρων, των συναυλιακών χώρων.

Η Μαρίνα Φοΐς, η παρουσιάστρια της βραδιάς, αναφέρθηκε στο πολύμηνο κλείσιμο των θεάτρων και των κινηματογράφων από την κυβέρνηση, στη συναισθηματικά φορτισμένη εναρκτήρια ομιλία της.

Δεν δίστασε μάλιστα να επιτεθεί στην υπουργό Πολιτισμού Ροζελίν Μπατσελότ, επειδή βρήκε τον χρόνο να γράψει ένα βιβλίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Χάνω την εμπιστοσύνη μου σ’ εσάς», είπε.

Η γαλλίδα ηθοποιός τα έβαλε επίσης με τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης:

«Κλειδαμπάρωσαν τους νέους μας, έκλεισαν τους κινηματογράφους και τα θέατρα και απαγόρευσαν τις συναυλίες ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν τις εκκλησίες, επειδή είμαστε μια κοσμική χώρα, ώστε οι ηλικιωμένοι να πάνε στην εκκλησία», είπε.

«Τα παιδιά μου μπορούν να πάνε στα καταστήματα αλλά όχι στον κινηματογράφο… Είναι ακατανόητο. Χρειαζόμαστε πολιτική βούληση ώστε ο κινηματογράφος να εξελιχθεί, φέρετε αυτήν την ευθύνη ως υπουργός», σχολίασε εξάλλου, απευθυνόμενος στην υπουργό, ο Στεφάν Ντεμουστιέ, παραλαμβάνοντας το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία «La fille au bracelet».

Μεγάλος νικητής των φετινών Σεζάρ πάντως  ήταν ο Αλμπέρ Ντιποντέλ, που απέσπασε επτά βραβεία για την ταινία «Adieu les Cons», μεταξύ των οποίων και εκείνο της καλύτερης ταινίας, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Ντιποντέλ, που δεν παρέστη στην τελετή, κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας ενώ ο ηθοποιός Νικολά Μαριέ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου.

Με άδεια χέρια έφυγαν ο Εμανουέλ Μουρέ, παρά τις 13 υποψηφιότητες που είχε συγκεντρώσει η ταινία του «Les choses qu’on dit, les choses qu’on fait», όπως και ο Φρανσουά Οζόν («Eté 85»).

Τα βραβεία πρώτου ανδρικού και πρώτου γυναικείου ρόλου πήγαν αντίστοιχα στον Σαμί Μπουαζιλά (“Un fils”) και τη Λορ Καλαμί («Antoinette dans les Cévennes»)

Πηγή in.gr

Προηγ.

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Επόμ.

Στον δρόμο για τα Όσκαρ

Επόμ.
Στον δρόμο για τα Όσκαρ

Στον δρόμο για τα Όσκαρ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τώρα στον αέρα

  • Στα χνάρια του Πενταγράμμου
    19:00 - 21:00

Ροή ειδήσεων

Φρέντι Μπελέρης: Διακομίστηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων

Φρέντι Μπελέρης: Διακομίστηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων

29/05/2023
Δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Δυστύχημα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

29/05/2023
Έβρος: Προσαγωγή 5 συνοριοφυλάκων – Εξετάζεται η εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης μετανάστευσης

Έβρος: Προσαγωγή 5 συνοριοφυλάκων – Εξετάζεται η εμπλοκή τους σε υπόθεση παράνομης μετανάστευσης

29/05/2023

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 11

Facebook Instagram Youtube

Ο Επικοινωνία 94FM, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής, είναι από τους πρώτους σταθμούς που εξέπεμψαν με την απελευθέρωση της ραδιοφωνίας το 1989.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

  • Διαύγεια
  • Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.Μ.Μ.Ε
  • Διαφημιστείτε στον 94fm
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies

Μέλος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ

Εγγραφή στο Newsletter

Copyright © 2022 94fm.gr - Developed by Weblegends.gr

ΑΚΟΥΣΤΕ LIVE
  • Podcast
  • Web TV
  • Περιοδικό
  • Πρόγραμμα
  • Τα Νέα της Πόλης
  • Επικαιρότητα
  • Αυτοδιοίκηση
  • Πολιτισμός
  • Διεθνή
  • Αθλητικά
  • Υγεία
  • Δημοτικός Κιν/φος Νοσταλγία
No Result
View All Result