Ο Λουκάς Χριστοδούλου στον 94.0 και την ”Dolce Vita” για το 9ο Συμπόσιο του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Το πώς η έλευση των Μικρασιατών προσφύγων διαμόρφωσε τον νεοελληνικό πολιτισμό είναι το θέμα του 9ου Συμποσίου που διοργανώνουν το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ) και ο Δήμος Νέας Ιωνίας το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου. Φέτος τιμώμενο πρόσωπο είναι η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αργυρώ Παπούλια, στην οποία θα δοθεί διάκριση την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εργασιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις για το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, την Εστία Νέας Σμύρνης και τα Προσφυγικά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας που προορίζονται για Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Επιπλέον, θα εξεταστούν η επίδραση των Μικρασιατών στη Μακεδονία, ο ρόλος της τηλεόρασης στη διαμόρφωση της μνήμης, οι επιδράσεις στο Θέατρο Σκιών, η ποίηση του Σεφέρη, τα αθλητικά σωματεία των προσφύγων στην Ελλάδα κατά τον Μεσοπόλεμο, αλλά και οι επιδράσεις στη ναοδομία και στην αστική κουζίνα της Αθήνας.

Οι εργασίες του συμποσίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή στις 21:00 όταν ο Λουκάς Χριστοδούλου, πρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ, θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό μικρασιάτικο κέρασμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χριστοδούλου στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή ”Dolce Vita”.

Leave a Comment

ten − 7 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.