fbpx

Ρήξη και Ανατροπή: ”Η Κόκκινη Ρωγμή δεν αποτελεί συνέχεια μας και δεν μας εκφράζει!”

Ανακοίνωση ενόψει των δημοτικών εκλογών εξέδωσε η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Δημοτική Κίνηση «ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ταβουλάρη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Εν όψει των δημοτικών εκλογών,  οι αγωνιστές που στηρίξανε και στηρίζουνε τη δημοτική κίνηση ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Ταβουλάρης, θέλουμε να γνωστοποιήσουμε με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και στους κατοίκους του Ηρακλείου τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογές στις 26 του Μάη.

Η συγκρότηση της Ρήξης και Ανατροπής αποτέλεσε ένα ελπιδοφόρο και αγωνιστικό ξεκίνημα για όλους τους αγωνιστές της αριστεράς και των κινημάτων.  Ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και η δυναμική και η αποδοχή του ξεπέρασε κατά πολύ το στενό πλαίσιο μιας κομματικής παράταξης.  Στην πενταετία που πέρασε πρωτοστάτησε σε μια σειρά από αγώνες τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.  Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι εργαζόμενοι στο δήμο άλλα ως ένα βαθμό και οι κάτοικοι του Ηρακλείου.  Απολογιστικά και στο μέτρο που μας αναλογεί θεωρούμε το έργο μας ως θετικό, αυτοκριτικά όμως επισημαίνουμε  ότι η βασικότερη αδυναμία μας  ήταν ότι δεν μπορέσαμε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε –σωστά μεν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο–  να τα κοινωνήσουμε στους δημότες ώστε να αναπτυχθεί ένα μαζικό λαϊκό κίνημα διεκδίκησης και επίλυσής τους .

Γιατί όμως σήμερα δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στις εκλογές? Μήπως  επειδή βαρεθήκαμε ή μήπως επειδή απογοητευτήκαμε ? Τίποτα από τα δύο!  Κανένας δεν θα μπορούσε  να ανακόψει την πορεία του σχήματός μας εκτός από το ίδιο το σχήμα.  Η μεταφορά μέσα σε αυτό νοοτροπιών και παθογενειών από  κάποια μέλη, που λειτουργούσαν με βάση τους στενούς κομματικούς  στόχους,  οι αντιφάσεις , οι αντιθέσεις και οι χωρίς αρχές και σεβασμό αντιπαραθέσεις, ως προς την λειτουργία  και τη μαζικότητά του, δημιούργησαν από ένα διάστημα και μετά ένα έντονο πολωτικό και ανταγωνιστικό κλίμα.  Αυτό το κλίμα επιδεινώθηκε από την  προσωποποίηση των πολιτικών αντιθέσεων, με ατομικές επιθέσεις μελών σε μέλη, με χυδαίες, απαράδεκτες έως και τραμπούκικες συμπεριφορές.  Ορισμένες φορές μάλιστα ακόμα και σε δημόσιες εκδηλώσεις μας.  Η εσωστρέφεια αντικατέστησε την δράση προς τα έξω και την διεύρυνση, συρρίκνωσε το σχήμα και το μετέτρεψε σταδιακά σε μέσο στενής κομματικής εξυπηρέτησης.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν οι συλλογικές διαδικασίες του σχήματος και να οδηγηθούν στην απογοήτευση και αποστράτευση  αρκετά  μέλη του.  Αυτοί που βασικά ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, μαζί με κάποιους  που πατούσαν σε δύο βάρκες, δημιούργησαν μια ομάδα, που προσπάθησε έξω από κάθε συλλογική και δημοκρατική διαδικασία, να οικειοποιηθεί το όνομα τα σύμβολα και τους αγώνες της Ρήξης και Ανατροπής.  Όταν δεν τα κατάφερε, συγκρότησε δική της διασπαστική κίνηση . Την  Κόκκινη Ρωγμή.

Τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές υποδηλώνουν με τον πιο σαφή  και ανάγλυφο τρόπο την εξυπηρέτηση και μόνο των στενών προσωπικών και κομματικών επιδιώξεων σε βάρος του κινήματος,  τόσο σε τοπικό όσο και σε γενικότερο επίπεδο.

Η Κόκκινη Ρωγμή δεν αποτελεί  συνέχεια  και δεν εκφράζει ούτε τους δεκάδες αγωνιστές που συγκρότησαν την Ρήξη και Ανατροπή, ούτε και τους εκατοντάδες αγωνιστές και κατοίκους του Ηρακλείου που την στήριξαν και την ψήφισαν.

Ως Ρήξη και Ανατροπή δεν συμμετέχουμε , δεν στηρίζουμε, δεν ψηφίζουμε, αλλά διαχωρίζουμε την θέση μας από αυτό το  σχήμα, τις κομματικές επιδιώξεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες. 

Η Ρήξη και Ανατροπή δεν αυτοπροσδιορίζεται όμως σε σχέση με την Κόκκινη Ρωγμή.  Η μη συμμετοχή της στις εκλογές δεν είναι αποτέλεσμα της συγκρότησης της νέας κίνησης.   Η Ρήξη και Ανατροπή βγαίνει μεν βαριά τραυματισμένη από τα εσωτερικά διασπαστικά χτυπήματα  αλλά βρίσκεται σε φάση  ανασυγκρότησης, διατηρώντας τις προγραμματικές της  θέσεις και αξιοποιώντας όλη τη θετική εμπειρία του παρελθόντος. Η προσωρινή αποχή δεν θα μας στείλει σπίτια  μας αλλά αντίθετα θα μας δυναμώσει περισσότερο.

Θα είμαστε πάντα παρόντες και στο δημοτικό συμβούλιο και στους λαϊκούς κοινωνικούς αγώνες με στόχο να αναπτύξουμε ακόμα πιο ουσιαστικά ,πιο σταθερά και πιο δυνατά αυτό που ξεκινήσαμε μαζί  τον Φεβρουάριο του 2014».

Ίσως σας ενδιαφέρει

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει στο Όλοι Μαζί Μπορούμε και συγκεντρώνει σχολικά είδη: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου έξω από το δημαρχείο

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Σώμα Εθελοντών του, ενώνουν τις δυνάμεις τους με 60 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.