Ταχύτερα και φιλικότερα προς το περιβάλλον η αποκομιδή των «πράσινων» απορριμμάτων από τα κλαδέματα με το νέο κλαδο-τεμαχιστή του Δήμου

Στους δρόμους της πόλης κινείται, πλέον, το νέο όχημα κλαδο-τεμαχιστής που αγόρασε πρόσφατα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να ενισχύσει τις δράσεις στο Περιβάλλον και το Πράσινο. Ο κλαδο-τεμαχιστής συνοδεύει τα συνεργεία του Δήμου στις εργασίες κλαδέματος σε όλη την πόλη, αλλά και υποδέχεται τα «πράσινα» απορρίμματα προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται ανάμεσα στο κλάδεμα και τον καθαρισμό της περιοχής.

«Πάνω από όλα όμως, το νέο μηχάνημα βοηθά στην καλύτερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον αποκομιδή αφού, αφενός τα κομμένα κλαδιά και φύλλα μεταφέρονται κονιορτοποιημένα άρα και ταχύτερα από τον χώρο κοπής, αφετέρου και κυριότερα, μπορούν να διατίθενται για να ανακύκλωση, μπορούν να μετατραπούν σε κομπόστ», σημειώνει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Υπηρεσία Πρασίνου, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Leave a Comment

12 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.