Τέμπη: Φόβοι για εκταφές μετά τα νέα ευρήματα – Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν λέγοντας πως η διαδικασία της έρευνας θα μπορούσε να είχε γίνει εξαρχής

Μόλις εννέα μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο εφιάλτης για τους συγγενείς ξαναχτυπά. Η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε τις έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος, αποκάλυψε πως εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη.

Ωστόσο στην επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι βρέθηκαν μικρά υπολείμματα οστών και βιολογικό υλικό και όχι ανθρώπινα μέλη που έχουν ήδη σταλεί για έλεγχο DNA και ταυτοποίηση

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι τα ευρήματα αυτά έχουν υποστεί αλλοιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών και υποστήριξε πως τα μέλη ανήκουν σε περισσότερα από ένα πρόσωπο.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα»

Μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος του «Συλλόγου Τεμπών 2023» Μαρία Καρυστιάνου, είπε «εκεί που νομίζεις ότι έχεις δει τα χειρότερα, υπάρχει και συνέχεια»  καθώς εάν εντοπιστούν ανθρώπινα οστά στο σημείο τότε οι συγγενείς θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής.

«Αυτή η εταιρεία είναι η μοναδική που έχει σκυλιά που μπορούν να βρουν πτώματα. Είχαν πει ότι μπορούσαν να στείλουν μία ομάδα να βοηθήσει, είχαν στείλει mail στην Πυροσβεστική και τη Γενική Γραμματεία Προστασίας και φυσικά δεν τους απάντησαν. Στη συνέχεια βρήκαν εμάς. Έχουμε κάνει αίτημα από τον Απρίλιο, θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν υπολείμματα των ανθρώπων μας.»

Επανέρχεται ο εφιάλτης για τους συγγενείς των θυμάτων

Οι συγγενείς λόγω των ευρημάτων θα πρέπει να προχωρήσουν στην επίπονη διαδικασία της εκταφής και εκ νέου ταφής

«Η διαδικασία αυτή θα μπορούσε να γίνει εξαρχής»

Όπως τόνισε η κα Καρυστιάνου, η εταιρεία έχει ενημερώσει τους συγγενείς των θυμάτων πως συνεχώς εντοπίζει ευρήματα. Η ίδια ξέσπασε στο MEGA, τονίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να είχε γίνει εξ αρχής, αρκεί να το είχαν επιτρέψει οι αρμόδιες αρχές, για να αποφευχθεί η ψυχική οδύνη των συγγενών.

«Βρεθήκαμε σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για μένα. Αυτά που βλέπουμε ένας εισαγγελέας δεν τα βλέπει, να καταλάβει ότι η ανακριτική διαδικασία δεν προχωρά σωστά; Να λένε στους συγγενείς ότι βρίσκουμε κι άλλα οστά, να μας φωνάξουν να πάρουμε κι άλλα υπολείμματα; Γιατί πρέπει να το ζούμε αυτό; Παραλαμβάνουμε σε σακούλες τους ανθρώπους μας και οι σακούλες αυτές είναι ελλιπείς;», είπε.

Σημειώνεται πως τo μαύρο κουτί του μοιραίου Intercity βρέθηκε 9 μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στο πλαίσιο ερευνών για ίχνη dna.

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ: tanea.gr
Επόμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τώρα στον αέρα

Ροή ειδήσεων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ LIVE

Το περιοδικό του Επικοινωνία | Τεύχος 13