Στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιδότηση της εγκατάστασης σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο internet (hotspots) σε διάφορα σημεία της πόλης, WiFi4EU, εντάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η αίτηση που κατέθεσε η δημοτική αρχή έγινε δεκτή στο νέο γύρο κατανομής και έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος παίρνει voucher για να προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύου wifi σε κοινόχρηστους και πολυσύχναστους χώρους του Ηρακλείου όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν δωρεάν να συνδέονται και να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

«Στη σημερινή εποχή η πρόσβαση στην ενημέρωση, την πληροφόρηση και την διαδραστική εξυπηρέτηση είναι ένα απαραίτητο αγαθό για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο εργαλείο που μπορεί να κάνει την πόλη μας πιο έξυπνη, πιο σύγχρονη, πιο λειτουργική. Εάν όλα πάνε καλά, σύντομα, θα ανακοινώσουμε τα σημεία όπου θα αναπτυχθούν τα hotspots στην πόλη, όπου οι Ηρακλειώτες θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

 

 

Δείτε τη λίστα με τους νέους δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα στον σύνδεσμο:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/winners-second-wifi4eu-call-announced

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.