Η επιλογή μιας πιο μακρινής διαδρομής από τον ταξιτζή για να ανέβει το ποσό του ταξιμέτρου είναι από τα παλιότερα κόλπα στον κλάδο. Αυξημένες πιθανότητες εξαπάτησης έχει φυσικά κάποιος ο οποίος δεν είναι κάτοικος της συγκεκριμένης πόλης και δε γνωρίζει τους δρόμους, όπως οι τουρίστες. Για αυτό το λόγο πολλοί επιλέγουν να έχουν ανοιχτή την εφαρμογή του Google Maps όταν κάθονται στα πίσω καθίσματα του ταξί. Η Google το γνωρίζει αυτό και έρχεται τώρα να τους βοηθήσει μέσω ειδοποιήσεων, όταν το ταξί σας κάνει κύκλους.

Το Google Maps, λοιπόν, θα ελέγχει τη διαδρομή στο background και θα σας ειδοποιήσει αν ο οδηγός παρεκκλίνει της βέλτιστης διαδρομής κατά 500 μέτρα. Έτσι θα γνωρίζετε αν η αλλαγή πορείας έγινε για να αποφύγετε την κίνηση ή υπάρχουν πιο πονηρό κίνητρο. Για να ενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό, ανοίξτε το Google Maps, επιλέξτε τη διαδρομή που επιθυμείτε και έπειτα επιλέξτε το “Stay Safer” πλήκτρο στο κάτω μέρος του μενού για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις.

Το χαρακτηριστικό έχει ήδη γίνει διαθέσιμο στην Ινδία και αναμένεται σύντομα και σε άλλες χώρες.

Αφήστε μια απάντηση:

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − 3 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.