Επικαιρότητα

Ηράκλειο Αττικής: Νέα εργολαβία για την περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου

Έργα για την περαιτέρω αναβάθμιση του Δημοτικού Κοιμητηρίου ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να διαμορφώσει ένα καλύτερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις οικογένειες των αποβιωσάντων. Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανανέωση και επέκταση των αγωγών ομβρίων υδάτων για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση του χώρου, διαμόρφωση των διαδρόμων, αναπαλαίωση και αύξηση του οστεοφυλακίου, νέες τουαλέτες  ενώ, ταυτόχρονα, έξω από το Κοιμητήριο τοποθετείτε νέα στάση για την Δημοτική και αστική συγκοινωνία και οριοθετείτε στάση στάθμευσης για ΑμΕΑ.

Θυμίζουμε, τα προηγούμενα χρόνια έχει ήδη προηγηθεί η ευρεία ανάπλαση του ναού του Κοιμητηρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Παράλληλα, ο Δήμος παραμένει σε επαφή και συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων προκειμένου να βρεθεί χώρος για τη δημιουργία ενός μεγάλου διαδημοτικού νεκροταφείου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

«Το Δημοτικό Κοιμητήριο έχει, δυστυχώς, συγκεκριμένα όρια που εκ φύσης και θέσης του δεν μπορούμε να υπερβούμε για να το επεκτείνουμε. Αυτό, όμως, που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε τον καλύτερο δυνατό χώρο, με τον σεβασμό που απαιτείται προς τους θανόντες και τις οικογένειές τους. Και αυτό πράττουμε με τη νέα εργολαβία που βάζουμε μπροστά για την ανάπλαση του χώρου», το σχόλιο του αντιδημάρχου, Ηλία Μπάρμπα.

Ίσως σας ενδιαφέρει

Το μνημείο για τις δολοφονημένες γυναίκες στο Ηράκλειο Αττικής

Το μνημείο – αφιέρωμα στις δολοφονημένες γυναίκες, θύματα έμφυλης βίας φιλοξένησε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.