Κόντρες και καταγγελίες για τα σπιτάκια ανακύκλωσης στο Δήμο Καλλιθέας (Ηχητικό)

Πόλος έλξης της ”μαφίας των μπλε κάδων” καθίσταται η Καλλιθέα με ευθύνη της δημοτικής αρχής, όπως κατήγγειλαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Κώστας Ασκούνης και Θοδωρής Ψαλιδόπουλος. Μάλιστα, η διοίκηση του Δημήτρη Κάρναβου καταγγέλλεται ότι καταπατώντας το νόμο, δεν δίστασε να τοποθετήσει το σπιτάκι ανακύκλωσης σε χώρο πρασίνου , όπως είναι χαρακτηρισμένη η έκταση μπροστά από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, επικεφαλής της “Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθεάς”, τόνισε πως με την εγκατάσταση των μονάδων “καταστρέφεται ένας από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου χωρίς να υπάρχει καμία έγκριση από την Τεχνική Υπηρεσία, ούτε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, για χάρη μιας ιδιωτικής εταιρείας, δηλαδή της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε., χωρίς να έχει κανένα όφελος ο δήμος”.

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Κώστας Ασκούνης, επικεφαλής της παράταξης “Προοπτική Ζωής” και πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ είπε σκωπτικά πως “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας” αποκαλύπτοντας τον σχεδιασμό του “γαλάζιου” δημάρχου. Ο τελευταίος, μολονότι β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, “λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων της ιδιωτικής εταιρείας (σ.σ.: Ανταποδοτική Ανακύκλωση) και όχι της ΕΕΑΑ Α.Ε., που η ΚΕΔΕ κατέχει το 35% του μετοχικού κεφαλαίου” υπογράμμισε ο Κ. Ασκούνης.

“Η ΕΕΑΑ Α.Ε. έχει δώσει μέχρι σήμερα στον Δήμο Καλλιθέας 2.000 μπλε κάδους, 5 απορριμματοφόρα και έχει ανακυκλώσει πάνω από 50.000 τόνους απορρίμματα, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει εξοικονομήσει 2,2 εκατ. ευρώ” υπενθύμισε ο Κ. Ασκούνης, για να προσθέσει: “Ο δήμαρχος στηρίζει χωρίς κανένα αντάλλαγμα την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., δηλαδή με τις ενέργειές του υπονομεύει την ΕΕΑΑ Α.Ε., που ως β’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ έπρεπε να στηρίζει”. “Το σίγουρο είναι ότι κερδίζουν τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και χάνει ο δήμος, χάνουν οι κάτοικοι, χάνει το περιβάλλον” κατέληξε ο Κ. Ασκούνης.

Leave a Comment

9 + three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.