Μανώλης Κουτσογιαννάκης: ”Συνεχίζουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας!”

Στην ενεργειακή αναβάθμιση δύο ακόμα σχολείων της πόλης, του 3ου Δημοτικού και του 6ου Γυμνασίου, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με πακέτο έργων και παρεμβάσεων, την χρηματοδότηση του οποίου εξασφάλισε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή δίνει συνέχεια στην διαρκή καμπάνια για την βελτίωση των συνθηκών στα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου και μάλιστα με τρόπο που κάνει τη λειτουργία τους πιο οικονομική και, κυρίως, φιλικότερη στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Μανώλη Κουτσογιαννάκη, ο οποίος μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και τις ”Δημοτικές Διαπλοκές”, με τις αλλαγές που θα γίνουν στα σχολεία (σύγχρονη μόνωση, αντικατάσταση και ανανέωση αλουμινίων, φωτισμού, συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού κ.α.) θα εξοικονομηθούν σημαντικές ποσότητες ενέργειας.

Το ενεργειακό αποτύπωμα των κτιρίων θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Μείωση 242.006 kWh πρωτογενούς ενέργειας / έτος.
  • Μείωση 187441 kWh συνολικής ενέργειας / έτος.
  • Μείωση 56 τόνων CO2/ έτος.

«Σε μια εποχή με νέες απαιτήσεις πρέπει να βάλουμε τις βάσεις που θα εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της πόλης, της χώρας, του πλανήτη ολόκληρου για τις επόμενες γενιές. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε με όσο μικρό ή μεγάλο ρόλο έχει ο καθένας. Η ενεργειακή αναβάθμιση και η διαμόρφωση ενός περιβαλλοντικά φιλικότερου ενεργειακού αποτυπώματος στα κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εγχείρημα που έχουμε βάλει μπροστά από την αρχή της θητείας μας και υλοποιούμε έκτοτε, δεν μπορεί από μόνη της να διορθώσει την κλιματική αλλαγή, είναι όμως η συνεισφορά της δικής μας πόλης στην παγκόσμια προσπάθεια που οφείλουμε, όλοι όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης, να εξαντλήσουμε», το σχόλιο του δημάρχου Νίκου Μπάμπαλου.

 

Leave a Comment

2 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.