#Tech_It_Easy: Πώς να πάρεις screenshot σε προσωρινή φωτογραφία στο Instagram Direct

Αν η μίμηση είναι η ειλικρινέστερη μορφή κολακείας, όπως είπε ο Charles Caleb Colton (Άγγλος γνωμικογράφος), τότε το Snapchat πρέπει να φουσκώνει από περηφάνεια αφού το Instagram συνεχίζει να αντιγράφει απροκάλυπτα διάφορες λειτουργίες του χώνοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη του… Snapchat!

Το Instagram, επίσης, κατάφερε, εκτός των άλλων, να αντιγράψει και την πιο hot λειτουργία του Snapchat (μηδενική φαντασία!) . Εισήγαγε, λοιπόν, το Instagram Direct, τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών και βίντεο που αυτόματα εξαφανίζονται μόλις ο παραλήπτης τα δει. Και ακολουθώντας ακριβώς τα χνάρια του Snapchat, μόλις ο παραλήπτης πάρει ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) από τη φωτογραφία, στέλνει μια ειδοποίηση στον αποστολέα για την κίνηση που έγινε!

Κι εδώ έρχομαι εγώ να σε σώσω φίλε μου αναγνώστη…Διότι υπάρχουν φορές που η φωτογραφία που λαμβάνεις είναι πειρασμός και θες να την κρατήσεις, αλλά δε θες να εκτεθείς κιόλας…Για καλή μας τύχη, υπάρχουν απλοί τρόποι να αποθηκεύσουμε Instagram Direct μηνύματα χωρίς να πάρει κανείς είδηση ότι πράξαμε κάτι τέτοιο.

Οι μέθοδοι διαφέρουν από λειτουργικό σε λειτουργικό (Android/iOS), οπότε πάμε να τις δούμε.

Μέθοδος No.1: Λειτουργία πτήσης & Απεγκατάσταση/Επανεγκατάσταση (iPhone)

Την επόμενη φορά που θα λάβεις μια Instagram Direct φωτογραφία που θέλεις να αποθηκεύσεις, άνοιξε την εφαρμογή προκειμένου να φορτώσει τα δεδομένα, πήγαινε στα μηνύματα και άφησε το. ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ στη φωτογραφία, γιατί αυτό θα στείλει την ειδοποίηση στον αποστολέα ότι την άνοιξες και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε, ακόμα.

Τώρα είναι η ώρα να βγεις εντελώς εκτός σύνδεσης. Αυτό σημαίνει απενεργοποιείς τόσο τα δεδομένα σου, όσο και το WiFi. Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία πτήσης (Airplane Mode).

Προσοχή: Αν κάποια στιγμή στο παρελθόν, είχες βάλει λειτουργία πτήσης αλλά ενεργοποίησες το WiFi και το κινητό σου έχει iOS 12 και πάνω, τότε θα «θυμηθεί» τη ρύθμιση αυτή και θα το κρατήσει ενεργό. Οπότε σιγουρέψου ότι είναι απενεργοποιημένο και όλα καλά.

Έχοντας αποσυνδεθεί, τώρα είναι πιο ασφαλές από ποτέ, όχι μόνο να μπεις να δεις τη φωτογραφία αλλά να πάρεις και το Screenshot που ήθελες. Αλλά, μην απενεργοποιήσεις τη λειτουργία πτήσης ακόμα!

Δυστυχώς, απενεργοποιώντας τη σύνδεση στο Internet δεν καλύπτονται τα ίχνη που άφησες όταν είδες τη φωτογραφία και πήρες το screenshot που ήθελες. Οπότε, για να αποφύγεις την ντροπή, πρέπει να απεγκαταστήσεις την εφαρμογή και να την εγκαταστήσεις πάλι. Λυπάμαι, αλλά τα αγαθά κόποις κτώνται, θα πρέπει να κάνεις θυσίες!

Πάντα σε λειτουργία πτήσης, κάνε απεγκατάσταση της εφαρμογής όπως ακριβώς γνωρίζεις και μετά συνδέσου στο Internet για να την ξανακατεβάσεις.

Δε χάνεις τίποτα, το μόνο που θα σε «ζορίσει» είναι η φασαρία που θα κάνεις με τις άδειες που θα χρειαστεί να ξαναδώσεις σε κάμερα και μικρόφωνο. Σιγά το πράγμα, μπροστά στο ρεζίλι!

Μέθοδος No. 2: Λειτουργία πτήσης & Αναγκαστική διακοπή (Android)

Παρόμοια διαδικασία, λίγο πιο εύκολη, με τη μέθοδο του iPhone θα ακολουθήσεις κι εσύ που έχεις Android λειτουργικό. Ξεκίνα με τον ίδιο τρόπο, ανοίγοντας την εφαρμογή και πηγαίνοντας στο Instagram Direct και το μήνυμα που περιέχει τη φωτογραφία που θες. Μην την ανοίξεις, όμως, ακόμα. Βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης. Τώρα μπορείς να δεις τη φωτογραφία και να πάρεις το screenshot που θέλεις. Για να σιγουρέψουμε, όμως, ότι δε θα φτάσει καμία ειδοποίηση στον αποστολέα, πρέπει να προχωρήσεις σε αναγκαστική διακοπή της εφαρμογής.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Πήγαινε στις «Ρυθμίσεις», μετά «Εφαρμογές» ή «Εφαρμογές & ειδοποιήσεις». Εκεί, επίλεξε το Instagram, πάτα «Αναγκαστική Διακοπή», αποδοχή στην ειδοποίηση και αυτό ήταν. Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή όπως πριν και χωρίς να ειδοποιηθεί ο αποστολέας για τη ζαβολιά που έκανες.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως στο Android κάνεις λιγότερες θυσίες για ένα screenshot στο Instagram! Σε κάθε περίπτωση, εσύ κρίνεις αν αξίζει.

Μέχρι το επόμενο #tech_it_easy… Συντονιστείτε κάθε Δευτέρα 19:00-21:00 & Τετάρτη 20:00-21:00 στη μοναδική εκπομπή Τεχνολογίας στα fm!

Lots of love and bits,
το στικάκι #1

@korinious_k

Leave a Comment

1 + 20 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.