Τελικό κομμάτι των έργων ανάπλασης της περιοχής του κέντρου – ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα έργα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο, τα οποία εκτελεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Τα συνεργεία της εργολαβίας, αφού ολοκλήρωσαν το κομμάτι Στ. Καραγιώργη – Μαρ. Αντύπα και Μαρ. Αντύπα – Ικάρων, ξεκινούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο τελευταίο τμήμα, Μαρ. Αντύπα – Ωραιοπούλου.

Το έργο θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο της μετατροπής των δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας με παράλληλη διεύρυνση των πεζόδρομων. Με την ολοκλήρωση όλων των τμημάτων στο νέο δίκτυο που θα διαμορφωθεί θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός, παγκάκια, περισσότερο πράσινο κ.α.

Για τις εργασίες στο τελικό τμήμα της παρέμβασης θα χρειαστούν εκ νέου ορισμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, σε πιο περιορισμένο όμως χρονικό διάστημα αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν:

  • Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Στ. Καραγιώργη από Παλλάδος μέχρι Μαρ. Αντύπα και του τμήματος της Μαρ. Αντύπα από Στ. Καραγιώργη έως Ωραιοπούλου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Ωραιοπούλου από Μαρ. Αντύπα έως Αγ. Τριάδας.
  • Για τα εν λόγω τμήματα θα επιτρέπεται (με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας) η ελεγχόμενη διέλευση ειδικά για τα οχήματα που οδεύουν από και προς το γκαράζ του δημαρχείου καθώς και για τα οχήματα ανεφοδιασμού των τοπικών καταστημάτων.

Για όλα τα παραπάνω θα υπάρχει κατάλληλη σήμανση προκειμένου να κατευθύνεται ομαλώς η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή.

Η κυκλοφορία της Δημοτικής Συγκοινωνίας παραμένει με το τροποποιημένο δρομολόγιο που ισχύει από την εκκίνηση των έργων ως εξής:

  • Η αφετηρία και το τέρμα του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας μεταφέρεται για το απαιτούμενο διάστημα στην πλατεία Καραϊσκάκη επί της οδού Μελίνας Μερκούρη, όπου θα σταθμεύει στην εκκίνηση και την ολοκλήρωση της κυκλικής του διαδρομής.
  • Το δρομολόγιο αλλάζει μονάχα στην διαδρομή και τις στάσεις που αφορούν την περιοχή νοτίως των γραμμών του ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα το λεωφορείο θα διέρχεται κατά σειρά στην συγκεκριμένη περιοχή από τις οδούς: Φιλοθέης – Μαρ. Αντύπα – Καζαντζάκη – Κασταμονής – Λεωφ. Ηρακλείου – Μελ. Μερκούρη όπου θα κάνει τέρμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Πρώτη στάση μετά την αφετηρία θα γίνεται στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο για να συνεχιστεί μετά η συνηθισμένη διαδρομή του λεωφορείου.

Με την ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος των έργων η Δημοτική Συγκοινωνία θα επανέρθει το πρότερο δρομολόγιό της με αφετηρία της Γραμμής 1 στο δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής.

Leave a Comment

15 − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.